ABD'den Türkiye'ye bir yaptırım tehdidi daha

ABD'den Türkiye'ye bir yaptırım tehdidi daha
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Clark Cooper, Trump yönetiminin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımı nedeniyle Türkiye'ye her türlü yaptırımı hala değerlendirdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a S-400'lerden dolayı Türkiye'ye yaptırım uygulamak istemediğini söylemesine rağmen, yönetimindeki yetkililerden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bu kez ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Clark Cooper, gazetecilere bu konuda açıklamalarda bulundu.

'TAKVİM YOK, GELİŞİNE GÖRE'

Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına karşılık vermek bağlamında tüm eylem seçeneklerinin değerlendirildiğinden söz eden Cooper,  "Bunların hepsi belli şartlara bağlı ve bir takvimi yok. ABD'deki yasamanın yaptırımlarla ilgili oluşturduğu bir çizelge yok" diye ekledi.

'YAPTIRIM KARTI HALA MASADA'

Türkiye için "Yaptırım dayatılması konusunda henüz düzlüğe çıkmadılar. Bu mesele, hala oyuna dahil" ifadesini kullanan Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı, şu vurguyu yaptı:

"ABD'nin kendisine yakın düzeydeki bir hasımından askeri donanım alıp almamak gerektiğini Washington'ın diğer ortaklarına göstermek bakımından Türkiye ilginç bir vaka."