ABD'den Venezuela açıklaması

ABD'den Venezuela açıklaması
ABD'den Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido'nun danışmanının gözaltına alınmasına tepki geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Marreo'nun gözaltına alınmasının büyük bir hata olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Guaido'nun özel kalem müdürü Roberto Marrero'nun gözaltına alınmasının 'büyük bir hata' olduğunu ve 'yanıtsız kalmayacağını' söyledi. Bolton ayrıca, muhalif politikacının derhal serbest bırakılması ve güvenlik garantisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Bolton, daha önce yaptığı bir açıklamada, “ABD’nin diplomatik personeline, Venezuela’nın demokratik lideri Juan Guaido’ya veya Venezuela Ulusal Meclisi’ne karşı yapılacak herhangi bir şiddet eylemi, hukukun üstünlüğüne ciddi bir saldırı teşkil edecek ve sert bir şekilde karşılık verilecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

GUAİDO'NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNE GÖZALTI

Guaido'nun basın ekibi, istihbarat görevlilerinin Juan Guaido'nun danışmanı Roberto Marrero ve muhalefet partisi milletvekili Sergio Vergara'nın gözaltına alındığını duyurmuştu.

Vekil Vergara daha sonra yaptığı açıklamada sabah saatlerinde evinin basıldığını ama kendisinin serbest olduğunu açıklamış ve Marrero'nun gözaltına alındığını teyit etmişti

Twitter'dan konuyla ilgili açıklama yapan Guaido ise "Sabah 2.24'ten beri istihbarat görevlileri Parti Vekili Sergio Vergara ve başdanışmanım Avukat Roberto Marrero'nun evlerini sarmış durumda. Kendileri şu anda rehin tutuluyor" ifadelerini kullanmıştı. Guaido ayrıca, Vergara'nın derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.