ABD'den YPG/PKK kontrolündeki bölgeye yeni sevkiyat!

ABD'den YPG/PKK kontrolündeki bölgeye yeni sevkiyat!
Fırat'ın doğusu ile ilgili Türkiye'nin "güvenli bölge" anlaşması yaptığı ABD, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki bölgeye 60 tırla yeni lojistik sevkiyat gerçekleştirdi.

Türkiye ile Fırat'ın doğusundaki terör varlığına karşı güvenli bölge oluşturmak için anlaşma yapan ABD, terör örgütüne yardımlarını sürdürüyor.

ABD, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki bölgelere yaklaşık 60 tırla lojistik destek amaçlı yeni sevkiyat yaptı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD dün Suriye-Irak arasındaki Simelka sınır kapısından yaklaşık 60 tırlık konvoy geçirdi. Konvoyda geniş araçlar, iş makinaları, yakıt tankerleri, jeneratörler ve kapalı tırlar olduğu görüldü.

Kaynaklar, tırların YPG/PKK kontrolündeki bölgelere gittiğini bildirdi. Önceki sevkiyatların aksine konvoyun gündüz saatlerinde girmesi ise dikkati çekti. ABD yaklaşık iki hafta önce de 60 tırlık lojistik destek konvoyunu YPG/PKK kontrolündeki bölgelerdeki üslerine ulaştırmıştı. 

2015'ten bu yana IŞİD ile mücadeleyi gerekçe göstererek YPG/PKK'ya askeri destek veren ABD'nin Suriye'de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor.