ABD'den Yunanistan'a 'Sevilla haritası' yanıtı

ABD'den Yunanistan'a 'Sevilla haritası' yanıtı
Son dakika...ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "ABD Sevilla haritasının hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir” açıklamasında bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Doğu Akdeniz'de Yunanistan tezlerinin kaynağı olan Sevilla haritasına yönelik önemli bir açıklama geldi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin prensip gereği diğer devletlerin deniz yetki alanlarıyla ilgili ihtilaflarında herhangi bir pozisyon almadığı vurgulandı.

Yunanistan tezlerinin kaynağı olan Sevilla haritasının ABD için herhangi bir hukuki öneme sahip olmadığı belirtilirken, Avrupa Birliği'nin de Sevilla haritasını hukuki bağlayıcılığı olan bir belge olarak göremediğinin altı çizildi.

Deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka dayalı olarak ilgili devletler arasında varılan mutabakatla karara bağlandığı hatırlatıldı.

ABD'nin iyi niyetli diyalog ve müzakere anlayışını şiddetle desteklediği, Türkiye ve Yunanistan'ı, arasındaki istikşafi görüşmeleri en kısa süre içinde yeniden başlatmaya teşvik ettiği vurgulandı.