Abdi İpekçi kimdir? Abdi İpekçi ölüm sebebi ne?

Abdi İpekçi kimdir? Abdi İpekçi ölüm sebebi ne?
Gazeteci ve Yazar Abdi İpekçi hakkında birçok bilgi merak konusu oldu. Peki, Abdi İpekçi kimdir? Abdi İpekçi ölüm sebebi neydi?

Abdi İpekçi hakkında birçok bilgi sürekli olarak merak ediliyor. Mehmet Ali Ağca tarafından Şişli Maçka’daki evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Gazeteci ve Yazar Abdi İpekçi 49 yaşında hayatını kaybetmişti. Peki, Abdi İpekçi kimdir? Abdi İpekçi’nin hayatı hakkında merak edilenler…

ABDİ İPEKÇİ KİMDİR?

Abdi İpekçi, Galatasaray Lisesi mezunudur. Hukuk Fakültesi’nde öğrenimini sürdüren Abdi İpekçi, Yeni Sabah, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres Gazetesi gibi çeşitli gazetelerde spor muhabiri, sayfa sekreteri ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Ali Naci Karacan'ın çıkardığı Milliyet Gazetesinin yazı işleri müdürü (1954),bir süre sonra da genel yayın müdürü oldu.

204045-cover.jpeg

ABDİ İPEKÇİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

İlköğrenimini gördükten sonra Galatasaray Lisesini bitirdi. Sonra bir süre Hukuk Fakültesine sürdürdü. Yeni Sabah, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres Gazetesi gibi çeşitli gazetelerde spor muhabiri, sayfa sekreteri ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Ali Naci Karacan'ın çıkardığı Milliyet Gazetesinin yazı işleri müdürü (1954),bir süre sonra da genel yayın müdürü oldu.

2767493-810x458.jpg

1961 yılından öldürüldüğü 1 Şubat 1979 tarihine kadar aynı gazetenin başyazarlığını da yürüten Abdi İpekçi, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsünün ikinci başkanlığı, Basın Şeref Divanı genel sekreterliği gibi vazifelerde bulundu. Yazılarında Atatürkçülüğü, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü savundu. Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile kuzenlerdir.