ABD'li bilim insanları ülke çapında araştırdı... Korona virüs kanser hastalarının ölüm riskini artırıyor

ABD'li bilim insanları ülke çapında araştırdı... Korona virüs kanser hastalarının ölüm riskini artırıyor
ABD’de ülke çapında kapsamlı bir araştırma yapıldı. korona virüse(Covid-19) yakalanan kanser hastalarının durumunun daha kötüye gidebileceği ve ölüm riskinin artabileceği belirtildi.

ABD yapılan kapsamlı yeni bir araştırmaya göre, kanser hastaları yeni tip korona virüs (Covid19) ile birlikte  enfekte olurlarsa  çok daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabilecekleri belirtiliyor 

632x314-son-dakika-haberi-amerika-birlesik-devletlerinde-corona-virus-sebebiyle-bugun-1105-kisi-oldu-1586014118868.jpg

"KANSER TEDAVİSİNİ PANDEMİ DÖNEMİ ERTELEMEYİN"

Bununla birlikte, sonuçları National Cancer Instute dergisinde yayımlanan araştırma ekibi, kanser tedavilerine maruz kalanlarının durumunun kötüleşmediğini ve bu nedenle gerekli tedavilerini ertelememeleri konusunda kanser hastalarını uyardı.

5e9b6aee5542870c30529456.jpg

23 BİN KANSER HASTASI TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Araştırma kapsamında, ABD çapıdaki Gazi İşleri Departmanı’na bağlı tesislerde tedavi gören 23 bin kanser hastasının incelendiği belirtildi. Hastalardan bin 800’ünün aynı zamanda corona virüs için de pozitif test edildiği belirtildi. Yaşın Covid-19 üzerindeki etkisini gözlemlemediklerini belirten uzmanlar, özellikle kan kanseri (Lösemi) olan hastalardaki korona virüs oranının, diğerlerinden daha yüksek olduğunu açıkladı.

kanser-koronadan-olum-riskini-3-kat-artiriyor-13170789-7072-o.jpg

COVİD-19'LU KANSER HASTALARINDA ÖLÜM ORANI YÜZDE 14 OLARAK KAYITLARA GEÇTİ 

Bununla birlikte, bilim insanları, Covid-19’lu kanser hastalarının yoğun bakıma alınmave entübe olma oranlarının da daha yüksek olduğunu açıkladı. Ayrıca araştırmada, Korona virüslü kanser hastalarının ölüm oranlarının yüzde 14, Covid-19’a sahip olamayanlarda ise yüzde 3 olduğu görüldü.

Öte yandan, ülke genelinde, Siyahi ve Hispanik kanser hastalarının beyaz kanser hastalarına göre Korona virüse maruz kalma ve hastane yatış oranlarının daha yüksek ortaya konuldu. Korona virüs oranın bu hastalarda, sırasıyla yüzde  15, yüzde 11 ve yüzde 6 olduğu belirtildi.

Diğer taraftan araştırmacılar, kanser hastaları arasında Covid-19'un uzun süreli etkilerinin belirsizliğini koruduğunu ve daha fazla bilimsel çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: NTV