ABD’li heyet Türkiye’ye geliyor

ABD’li heyet Türkiye’ye geliyor
ABD’li heyet, FETÖ elebaşı Gülen ve ABD’deki diğer FETÖ’cülerin iadesini görüşme için Türkiye’ye geliyor.

ABD’li heyet Türkiye’ye bir dizi görüşme yapmak için geliyor. Görüşmenin ana gündemi ise başta FETÖ elebaşı Gülen olmak üzere ABD’de bulunan örgüt üyelerinin iadesi var. ABD’li heyet ayrıca FETÖ’den tutuklu bulunan rahip Brunson’un davasını da görüşecek.

ABD’li heyet Türkiye’ye bir dizi görüşme yapmak için geliyor. Görüşmenin ana gündemi ise başta FETÖ lideri Gülen olmak üzere ABD’de bulunan örgüt üyelerinin iadesi var. ABD’li heyet ayrıca FETÖ’den tutuklu bulunan rahip Brunson’un davasını da görüşecek.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016'da suç işlediği iddiasıyla tutuklanan Brunson hakkındaki iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlediği ve bu örgütlerin genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, bu örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtilmişti.

Brunson'un FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı ve firari Bekir Baz ve onun yardımcısı Murat Safa ile hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edilmişti.

İddianamede Brunson'un ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilmiş, cep telefonundaki "Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız." mesajı da dosyaya eklenmişti.

İlgili Haberler