ABD'li isimden Türkiye'ye karşı manipülasyon!

ABD'li isimden Türkiye'ye karşı manipülasyon!
ABD'nin IŞİD'le Mücadele Eski Özel Temsilcisi olan ve Barış Pınarı Harekatı'na karşı aldığı tavırla bilinen Brett McGurk, Ayn el Arap’taki ABD gözlem noktasının TSK tarafından vurulduğuna dair büyük bir manipülasyona imza attı.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında dün gece TSK'nın Ayn el Arap’taki bir ABD gözlem noktasını vurduğuna dair bir iddia ortaya atıldı.

Konu ile ilgili, ABD Savunma Bakanlığı'ndan gelen ilk açıklamada, ABD askerlerine ait bir gözlem noktasının yakınlarında patlama olduğunu, ancak bu patlamanın kimler tarafından gerçekleştirildiğini henüz tespit edemediklerini belirtildi.

Açıklamada, “Amerikan askerlerine yönelik bilinçli bir saldırı olduğuna inanmıyoruz” değerlendirmesinde de bulundu.

İlerleyen saatlerde ise Pentagon Sözcüsü Albay Brook Dewalt de bir açıklama yaptı. Dewalt’ın açıklamasında da saldırının ABD gözlem noktasında değil, gözlem noktasının birkaç yüz metre uzağında yaşandığını teyit etti.

AÇIK AÇIK YALAN SÖYLEDİ

Tüm bu bilgiler ışığında eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından göreve getirilen ve bir süre Donald Trump yönetimiyle çalışıp görevinden ayrılan Brett McGurk, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Açık bir manipülasyon niteliği taşıyan mesajda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin kuzeyinde ABD karakolunu doğrudan ve kasten vurulduğunu öne sürdü.

McGurk mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk güçleri, kuzey Suriye’de ilan edilen bir ABD ordusuna ait karakola ateş açtı. Türkiye, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın iki saat önce teyit ettiği üzere, tüm lokasyonlarımızı grid koordinatlarına kadar biliyor. Bu, yanlışlıkla değildi.”

AKAR: SÖZKONUSU DEĞİL

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı da, ABD’nin gözlem noktasına herhangi bir atışın söz konusu olmadığını bildirdi.

Bugün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır hattındaki harekât merkezinden bir bilgilendirme yaptı.