ABD Libya'da güvenlik güçlerine yönelik bombalı saldırıyı kınadı

ABD Libya'da güvenlik güçlerine yönelik bombalı saldırıyı kınadı
ABD'nin Libya Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Libya'nın güneyinde yer alan Sebha kentinde bir güvenlik noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısını kınayarak, Libya'da istikrarı ve birliği bozmaya kararlı güçlerin olduğu kaydedildi.

ABD Libya'da güvenlik güçlerine yönelik bombalı saldırıyı kınadı

ABD''nin Libya Büyükelçiliği''nden yapılan yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen ve 2 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırının "şiddetle kınandığı" ifade edildi.

Patlamaya ilişkin ayrıntıların beklenildiği ifade edilen açıklamada, "Saldırı ile birlikte Libya''da istikrarı ve birliği bozmaya kararlı güçlerin olduğunu hatırladık." denildi.

ABD''nin Libya Büyükelçiliği''nden yapılan açıklama şöyle:

"Aralıkta seçimlerin yapılması, ülkenin kurumlarının birleştirilmesi, terörle mücadele edilmesi ve ateşkes anlaşmasının tam olarak uygulanması için çalışmak dahil Libya için daha barışçıl ve müreffeh bir gelecek inşa etmeye kararlı olanların yanında olacağız."

Sebha Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir güvenlik noktasına dün bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, Cinayet Büro Amirliği görevlilerinden Yüzbaşı El-Abbas Ali Mesud ve Yüzbaşı İbrahim Abdunnebi el-Heyali yaşamını yitirmiş, biri ağır 4 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

İlgili Haberler