ABD'nin gizli kararı TBMM gündeminde!

Sişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün liderliğini üstlendiği Türkiye Değişim Hareketi Genel Sekreteri Hasan Aydın,  “Amerika’nın Birleşik Devletleri oluyorsa Türkiye Birleşik Devletleri de olur. Avrupa Birliği devleti oluyorsa Türkiye Birliği devleti de olur. Bal gibi olur. Federal Almanya oluyorsa, Federal Türkiye de olur”  gibi görüşler ekseninde bir yazı yazdı. Sabah gazetesinden Mahmut Övür de bu görüşleri köşesine taşıdı. Övür,  “Aslında Aydın’ın dile getirdiği bu tezler, içeride kapalı kapılar arkasında, kulislerde açık açık konuşuluyor. Dışarıda ise uzun yıllardan beri tartışılıyor. Hatta ’Neo Osmanlıcılık’tartışmalarının odağında da bu yaklaşım var” diyor.

***

Şimdi daha net olarak anlaşılıyor ki, bir ara Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’ın yerine CHP genel başkanı olması için verilen iç ve dış desteğin arkasında da bu proje vardı..

Fakat bu görüşler, dışarıda uzun yıllardır tartışılan bir yaklaşım değil, ABD Kongresi’nin 31 Ocak 1896 tarihinde aldığı gizli bir karardır. Gizli kararlar 100 yıl sonra açıklanmaktadır. Emekli amiral İlker Güven, bu kararı elde ederek Maya dergisinde yayınlamıştır. Biz de bu sütunda defalarca konuyu gündeme getirdik. Yani konuyla ilgilenen herkesin, bu gizli karardan haberi vardır.  

***

Karar özetle şöyledir:
“ABD’nin belirleyeceği bir temsilci ile her hristiyan ülkeden bir temsilcinin Osmanlı İmparatorluğu adındaki devletin kabul edilemez ve inatla devam eden şeytani hareketlerinin düzene sokulması. Bu karara göre; ABD temsilcisi mutlaka ABD vatandaşı olacaktır. Temsilci, Hıristiyan ülke yöneticileriyle işbirliği yaparak aşağıdaki görevleri yerine getirecektir;
a) Tüm Hıristiyan ülkelerden ABD temsilcisi ile beraber çalışacak, benzer özelliklerde birer hükümet temsilcisinin atanması sağlanacaktır.
b) Uluslararası Hıristiyan Komitesi’nin uygun bir bölgede organizasyon çalışmalarına başlaması sağlanacaktır.
c) Uluslararası Hıristiyan Komitesi’nce din, mezhep ve milliyet  özelliklerine bakılmaksızın geçici bir Hıristiyan yöneticiyi Türkiye’nin başkanı olarak seçtirmesini müteakip, Osmanlı İmparatorluğu’nun mevcut bölgelerinin sınırlarla ayrılması, bu bölgelerin Hıristiyan eyaletleri olarak kabul edilip, Hıristiyan gücünün Türkiye Birleşik Devletleri adında toplanması, Utah Eyaleti yönetimi örnek alınarak ve çok eşlilik, kılıçla fethetme gibi dini vaazların ve hareketlerin yasaklanması sağlanacaktır.
d) Geçici hükümet Türkiye Birleşik Devletlerinin sınırlarının içerisindeki etnik özelliklerine uygun olarak oluşacak Ermeni devleti müttefikimize tüm Hıristiyan devletlerinin askeri destek sağlamaları istenecektir.
e) Daha önce bahsi geçen geçici hükümetin süresini tamamlamasından sonra müttefik güçler tarafından kısa zaman içinde Türkiye Birleşik Devletleri’nin Uluslararası Hıristiyan Komisyonu tarafından tanınması sağlanacaktır. Türkiye’deki ülke yönetiminin hiçbirzaman Sultan, Halife veya Peygamber Muhammed’in dini yönetimi  tarzında olmaması ancak ılımlı dini fikirleri olan ve insanlara olumlu yaklaşan yönetimlerin kurulmasına özen gösterilecektir.” 

***

İşte ABD’nin, Osmanlı devletine, Adnan Menderes’e, Süleyman Demirel’e, Kenan Evren’e, Turgut Özal’a, ve Tayyip Erdoğan’a eyalet sistemini dayatmasının ardında 116 yıl önce Amerikan Kongresi’nin aldığı bu gizli karar vardır. Erdoğan’ın Türk kimliği yerine  “Türkiye kimliği”  ve  “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı”  getirme çabalarının ve eyalet sistemi önermesinin, ayrıca PKK ile uzlaşmaya varılan Abdullah Öcalan’ın demokratik özerklik projesinin ardında işte bu 116 yıllık Amerikan projesine zemin oluşturma hazırlıkları vardır. 

***

Emekli amiral İlker Güven, İtalya’daki NATO kolejinde ortaya çıkarılan ve Türkiye’yi bölünmüş gösteren Büyük Orta Doğu Projesi haritası ile ilgili olarak da şöyle demişti:  
 “Söz konusu haritayı, kıymetli arkadaşım Emekli Hava Orgeneral Cumhur Asparuk, 1975 yılında İncirlik Hava Üssü subay kafeteryasında bizzat gördüğünü söylemiştir.”
Nihayet, Ekim ayında TBMM gündemine yeniden getirileceği bildirilen Yerel Yönetimler Reformu paketi de Türkiye Birleşik Devletleri oluşturma girişimidir. Yani Türkiye’yi, Amerikan Kongresi’nin gizli kararına göre etnik nitelikli eyaletlere ayırıp federasyona dönüştürmek, kısacası bölmek..

Yazarın Diğer Yazıları