ABD'nin kalleşliği!

ABD'nin kalleşliği!

Türkiye''ye kastı olanlarla yine buluşup strateji belirlemişler.

ABD''li heyet, PKK''nın Suriye kolu YPG''nin başını çektiği SDG''yi ziyaret etmiş. Bir sürü harf yığınıyla örgütler iç içe gösteriliyor. Gerek yok. Burada Suriye''de faaliyet gösteren PKK demek yeterli. (Saray''ın başdanışmanları, R. T. Erdoğan için saydam cama yerleştirdikleri konuşma metinlerinde yabancı dildeki okunuşları özellikle işaretliyor olmalılar ki, Reis Bey, IŞİD için de PKK için de İngilizce söylenen harfleri sıralıyor, kafa karıştırıyor)

Puşt Amerikalılar, bize karşı PKK''ya -sözüm ona- "devlet" kurdurdular. İki taraf "eşit şartlar"da görüşüyor. "Gerilimi azaltma anlaşması ve mevcut ateşkese uyma konularının yanı sıra, ''IŞİD ile mücadele'', bölge istikrarıyla ilgili ortak eylem ve ''insanî yardım'' konularını" ele almışlarmışmış!

Dangalaklığı görüyor musunuz!

Burada mesele IŞİD değil! IŞİD''le mücadeleyi çapulcular yapabilir mi?! Maksat Türkiye''nin rahatsız olması. Suriye''de girdiğimiz yerlerde IŞİD''i temizledik. PKK ise, AB''den aldığı silahları IŞİD''e satıyor veya kaptırıyor. Onlardan ne beklenir!

ABD, göz göre göre ikili oynuyor. Amerikalılar hakikaten "kalleş" sıfatını hak ediyorlar!

ABD, A. Öcalan''ı Kenya''da Türkiye''ye teslim etmişti. Başbakan Ecevit: "Bize niye Apo''yu verdiler onu hâlâ ben de bilemiyorum." demişti.

Belki A. Öcalan bizim hesaplarımızı bozar, başına buyruk hareket eder, diye, Ankara''ya da yaranmak için, teslim etmişlerdir.

A. Öcalan''ın yakalanmadan önceki son röportajı Londra''da Arapça yayınlanan El-Vasat''ta çıkmıştı. Biz, o röportajı tercüme edip İmralı''daki Konuk kitabımıza aldık. Röportajda, Org. Çevik Bir''in de adı geçiyor.

A. Öcalan, o röportajda öyle bir uçuyor ki... "- Tek çözüm savaştır!", diyor. Muhabir: "- Hangi amaç için? Özerk hükûmet mi? Federal sistem mi? Yoksa istiklâl mi?" diye soruyor. A. Öcalan şu cevabı veriyor: "- Çağdaş insan neye ihtiyaç duyuyorsa o. Diğer halklar için doğru olan bizim için de doğrudur. Avrupa''daki gibi demokratik, federal bir sistem. Eğer irademle varsa, şekil o kadar önemli değildir. Önemli olan Kürt kimliğini tanımaktır." Muhabir: "- PKK''nın imajı hiç iyi değil. Bu imajın düzeltilmesi için neler yapabilirsiniz? (...) PKK''nın kötü imajı?" PKK''nın başı uçuyor: "- Bu demagojik bir lâftır." Muhabir Amerikalılarla ilişkisini soruyor. Cevabı önemli: "... Amerikalıların Irak Kürdistanı için yaptıklarını bizimle de yapmaları kâfidir. Federal bir devlet ya da mahallî yönetim yeterlidir."

Marksist A. Öcalan ABD''den medet umuyor.

ABD, A. Öcalan''ın beklentilerine cevabı veriyor. Binlerce TIR, silah, para, danışmanlık hizmeti... Ne gerekiyorsa hepsi.

Boşuna "Amerika kalleşlik ediyor." demiyorum.

ABD''nin de AB''nin de iki yüzlülüğünü daha yazacağız.

Yazarın Diğer Yazıları