ABD'nin sıkıntısı Pakistan'daki bilimsel gelişme!

ABD Senatosu’nda “Kitle İmha Silahlarının Yayılması ve Terörizmin Önlenmesi Komisyonu”nun hazırladığı ve yeni başkan yardımcısı Joseph Biden’e sunduğu raporda, 2013 yılından önce Amerikan topraklarında nükleer veya biyolojik silahlarla bir terörist saldırının gerçekleşebileceği ileri sürüldü!
Yani 11 Eylül’den daha büyük bir saldırı öngörüyorlar!

* * *

Florida Senatörü Bob Graham ve Missouri Senatörü Jim Talent’ın başkanlığındaki komisyon, terörist grupların halen, nükleer bomba yapmaya yetecek bilimsel ve teknik kapasiteden yoksun olduğunu belirtmekle birlikte, bu açığın, bilgilerini paylaşmaya veya satmaya istekli bilim adamlarının desteğiyle kapatılabileceği uyarısında bulunuyor.
Raporda, “ABD teröristlerin biyolog haline dönüşmesinden daha az endişelenmeli ve biyologların teröriste dönüşmesinden korkmalı” denildi. Komisyon, biyolojik silahların, ele geçirilmesi daha kolay olduğu için kullanılma ihtimalinin daha yüksek olduğunu, ancak nükleer ve radyoaktif silahların, nükleer bölgeler çok iyi korunduğu için daha zor elde edilebileceğini kaydetti.
Raporda, nükleer ve biyolojik silah yapanların“Pakistan kaynaklı” olduğu da savunuldu. Hatta komisyon üyelerinin, sonbaharda Pakistan’a yapmayı planladığı ziyaretin, kalacakları İslamabad Marriott Otel’in, teröristler tarafından bombalanması üzerine iptal edildiği de belirtiliyor. Senatör Graham, “Zamanın bizim dostumuz olmadığını düşünüyoruz. ABD, bir aciliyet hissi içinde hareket etmeli” dedi.
Bu rapor, Hindistan’daki patlamaların ardından basına verildi!

* * *


ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Hindistan’da yaptığı açıklamada saldırılarla ilgili soruşturmada uluslararası işbirliği yapılması çağrısında bulundu. Rice, Hindistan’ın saldırılardan dolayı suçladığı Pakistan’a da “azimli ve hızlı hareket etmesi” ve “tam olarak şeffaf bir şekilde işbirliği yapması” için mesaj gönderdi. Rice saldırının El Kaide yöntemleriyle yapıldığını söyledi!
ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen de Pakistan’da!
Amerikan Ulusal İstihbarat Dairesi Direktörü Mike McConnell ise Hindistan’daki saldırılardan, Pakistan’da üslenen Leşker-i Tayyibe örgütünü sorumlu tuttu.

* * *


Pakistan Devlet Başkanı Zerdari, saldırılardan hükümetinin sorumlu olmadığını söyledi.
Zerdari, Hintli komandolar tarafından sağ ele geçirilen tek terörist olan Azam Amir Kasav’ın Pakistanlı olduğuna dair Hindistan’ın hiçbir delil sunmadığını vurguladı.
“Silahlı kişilerin ve saldırıları planlayanların her kim olurlarsa olsunlar, tüm dünyayı rehin alan devletsiz aktörler olduğunu” ifade eden Zerdari, Hindistan’ın bir Pakistanlı grubun saldırıların arkasında olduğuna ilişkin kanıt
sağlaması durumunda İslamabad yönetiminin onlara karşı harekete geçeceğini söyledi.

* * *


Bütün bu trafik ve açıklamalar, son zamanlarda iyice yakınlaşmakta olan Pakistan ve Hindistan’ın büyük bir tuzak içine düşürüldüğünü gösteriyor. 11 Eylül saldırıları da Suudi Arabistan vatandaşları üzerine yıkılmıştı. Çünkü Suudi Arabistan İslâmiyetin doğduğu topraklardır. Medeniyetler Çatışması tezine uygun bir seçimdi bu! Buna karşılık Afganistan ve Irak işgal edildi.
Pakistan’ın sorumlu tutulduğu Bombay saldırısında ise bu ülkenin bilimsel gelişmesi hedef alınıyor. Bunu da raporlarıyla açıklıyorlar.
Pakistan, bilim adamlarını, özellikle fizikçilerini, kimyagerlerini ve biyologlarını koruma altına almalı! 
Irak’ta işgalden sonra binlerce bilim adamı katledildi!

Yazarın Diğer Yazıları