ABD'nin Temsilcisi McGurk'tan istifa

ABD'nin Temsilcisi McGurk'tan istifa
ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, istifa etti.

Terör örgütü PKK/YPG ile yakın ilişkileri olduğu bilinen ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından istifa etti.

McGurk istifa mektubunda, IŞİD'in henüz mağlup edilmediğini ve Amerikan kuvvetlerinin Suriye'den çıkması için erken olduğunu belirtti.

McGurk, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki ABD askerlerini geri çekme kararı almasının ardından istifa eden ikinci isim oldu. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis de karar sonrası istifasını sunmuştu. Mattis’in şubat ayında görevden ayrılması bekleniyor.

Associated Press’in haberine göre McGurk da Mattis gibi Trump’ın kararını protesto etmek için görevden ayrılma kararı aldı. ABD'nin IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi, sadece 11 gün önce IŞİD’in yenildiğini söylemenin ve Suriye’deki ABD askerlerini geri çekmenin ‘pervasızca’ olduğunu yorumunda bulunmuştu. ABD Başkanı Trump ise askerlerin geri çekilmesi kararı aldığını duyurduğu tweet’te, “IŞİD yenildi” ifadesine yer vermişti.

İlgili Haberler