''ABD'nin Türkiye planı'' iyi gidiyor!

''ABD'nin Türkiye planı'' iyi gidiyor!

Milyonlarca Suriyeliden sonra, ABD''nin, Afganistan''ı kendi kurduğu ve 200 komutanını Pentagon''da eğittiği Taliban''a bırakması üzerine on binlerce Afgan da İran''ı geçerek Türkiye''ye giriş yapmaya başladı. Afgan diyoruz ama gelenler, Peştun, Hazara, Tacik, Özbek ve Türkmenler…

Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz''e göre Peştun, Hazara ve Tacikler, Türkiye üzerinden Avrupa''ya gitmek istiyor. Özbek ve Türkmenler ise Türkiye''de yaşamayı planlıyor. Bu yolla on binlerce Afgan mülteci Türkiye''ye doğru hareket etmiş durumda...

***

Türkiye ise kendi nüfusunu Amerikan/Alman aşısı ile aşılamakla meşgul! Hani Kur''an''da "Hiç mi düşünmezsiniz, hiç mi akıl etmezsiniz?" diye soruluyor ya, bu da öyle bir durum! Türkiye''nin nüfusu değiştiriliyor. Kısa vadede bile etkileri görülüyor. Uzun vadede neler olacağını öngörmek gerekir.

İktidar bir taraftan da özelleştirmelere hız verdi. Makine Kimya''dan sonra TEİAŞ''ın da özelleştirilmesi kararı alındı. Ekonomi eski Bakanı Ufuk Söylemez karara tepki göstererek, "Elektrik iletimi ve dağıtımı tam anlamıyla bir kamu görevi ve sorumluluğudur. TEİAŞ tekel konumundadır ve kârlı bir işletmedir. Ayrıca Cumhuriyet''in yıllarca yaptığı enerji iletim hatları-trafo merkezleri gibi milyarlarca liralık altyapıyı yapan ve işleten TEİAŞ bu konumuyla tam anlamıyla stratejik bir müessesedir. İktidar ekonomide çok sıkıştı. Çıkış yolu bulacak bir vizyona da kadrolara da sahip değil. O nedenle bir yandan beton ekonomisine abanırken, diğer yandan elde avuçta ne var ne yok haraç mezat satıp savmaya çalışıyor ne yazık ki" dedi.

***

İktidar, gelir getirsin ve anlaşma yaptığı Katar şirketlerine tatil köyü alanı açılsın diye Doğu Karadeniz ormanlarına soykırım uygulamaya başladı. Kuru, yaş demeden özellikle yaylaların etrafındaki ormanlar alenen yok ediliyor. Rize''deki taş ocağına gösterilen tepki bu soykırıma gösterilmiyor. Çünkü ağaç kesimleri ağırlıklı olarak bölgede yaşayan insanlara yaptırılıyor. Onlar da işçi çalıştırıyor. İhaleler fazla kâr getirmeyecek bedelle yapılıyor ama müteahhitler devlete bir, kendilerine iki keserek kâra geçiyor. Ormanların nasıl kırıldığını kendi gözlerinizle görseniz, ağlarsınız…

Tam da böyle bir ortamda Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Müdürü Mustafa Çalık, evliyken ikinci bir kadınla evlenmesini "Millî anane ve İslam''ın verdiği ruhsatın rağmına, 20''lerde Kemal Paşa eliyle ve zorla dayatılan tahdit ve kayıtları da İsviçre Medenî Kanununun alâkalı kaidelerini de tanımıyorum!" diye açıklamasın mı!

Yani milletin, ülkenin, devletin, cumhuriyetin çökertilmesi için her alanda adımlar atılıyor.

***

Nejat Eslen ise Türkiye''nin bu durumunu, veryansıntv''deki  "Co Baydın yine beni aradı" başlıklı yazısında çok net anlattı:

"Hayrola niye bu kadar mutlusun Co?" diye sordum…

"Türkiye planımız çok iyi gidiyor" Nejat dedi; "Türkiye''yi yeniden Atlantik yapısına sıkı bağlarla bağladık. Türkiye, uysal bir uydumuz oldu yine; Doğu Akdeniz''de çok sakin, Ege''de sessiz, Karadeniz''e istediğimiz gibi sokuyoruz NATO donanmasını, Rusya''yı sıkıştırıyoruz, Polonya''ya F-16''ları gönderdiniz, her şey yolunda, ne istersek yapıyor Türkiye.

PKK''nın önemli bir kısmını Suriye''ye taşıdık, PKK-YPG ordusuna ağır silahlar verdik, eğitiyoruz, öncelik Suriye''de, sonra sıra size gelecek. Sizinkiler Suriye''de PKK-YPG oluşumunu kabul etmiş gibi. Şimdi sizde de yeni bir Kürt açılımı gerekli.

Nejat, siz Türkiye''de yaşayan, Türk adı taşıyan herkesi Türk sanıyorsunuz, işte burada yanılıyorsunuz, biz onların içinden seçtiklerimizle çalışıyoruz, Türkiye''nin geleceğini onlarla planlıyoruz...''''

 

Yazarın Diğer Yazıları