ABD’nin YPG’ye silah desteği sürüyor

ABD’nin YPG’ye silah desteği sürüyor
ABD’nin terör örgütü YPG’nin öncülüğünde kurulan DSG’ye yönelik silah desteğini sürdürüyor. ABD’den DSG’ye çok sayıda silah ve arazi aracı gönderildiği öğrenildi.

ABD, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu DSG’ye silah sevkiyatı yapmaya devam ediyor. Peşmerge kontrolündeki Semelka Sınır Kapısı’ndan gerçekleşen sevkiyatta DSG’ye ağır ve hafif makinalı tüfeklerin de olduğu 120 TIR silah ile arazi araçları gönderildi. ABD’nin gönderdiği silahların DSG unsurlarına dağıtıldığı öğrenildi.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, “IŞİD’e karşı zafer” açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ‘IŞİD’e karşı mücadele’ olarak gerekçelendiriyordu. IŞİD’in bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen ABD’nin YPG’ye mühimmat sevkiyatı kafalarda soru işareti yaratıyor. Bölge kaynakları, ABD’nin Suriye’den çekilmesi yönünde bir işaret bulunmadığını ve terör örgütü YPG’nin öncülüğünde kurulan DSG’ye desteğini devam ettireceğini belirtiyor.