Abdulkadir Karaduman'dan Suriye açıklamaları!

Abdulkadir Karaduman'dan Suriye açıklamaları!
Saadet Partili Abdulkadir Karaduman, Suriye, siyasi iktidarın bir manevra alanı veya halkla ilişkiler çalışması değildir. Savaştan uzak durulmalı. Sorunun çözümü için İran ve Rusya ile birlikte çalışılmalı” dedi.

HALİL YATAR/ YENİÇAĞ

SURİYE'de 2011 yılından beri büyük bir iç savaş yaşandığını belirten Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, bu sorunun iç politikaya alet edilmemesi uyarısında bulundu. Orta Doğu'da çıkacak bir çatışmanın sadece o ülkeyi değil bütün bölgeyi istikrarsızlaştıracağını söyleyen Karaduman, "AKP iktidarı iç politikalarını dizayn etmek için Suriye'yi araç olarak görmemeli. Suriye, siyasi iktidarın bir manevra alanı veya halkla ilişkiler çalışması değildir. Savaştan uzak durulmalı" dedi.

“ÇATIŞMA BÖLGESİ OLDU”

Abdulkadir Karaduman, kaos ve kargaşanın her geçen gün arttığı, gittikçe istikrarsızlaştırılan bir Suriye'nin 10 yılda sonunda bir çatışma bölgesi haline geldiğini kaydetti.

“DEVLET BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALI”

Türkiye'nin kendi içindeki çıkmazları Suriye ile örtmemesi gerektiğini vurgulayan Karaduman sözlerini, “Suriye ile ilgili bu politikaları siyasi iktidar bir manevra alanı görmekten uzak durmalı. Amerika'nın daha önce Saddam'a Kuveyt'e girmesi gerektiğini söyledikten sonra yaşanan süreci iktidarımız unutmamalı. Bugün aynı Amerika, Türkiye'nin mutlaka Suriye'ye girmesi gerektiğini söylemesinin ardında ne gibi planların olduğunu da anlamamıza yardımcı olacak bir olaydır. Dolayısıyla Suriye politikasının kesinlikle bir savaş olmamalı ve yapılan çalışmalar Suriye'de istikrarın sağlanması ve devlet bütünlüğünün korunması olmalı” şeklinde sürdürdü.

“ÇÖZÜM YERİ BATI DEĞİL”

D-8 ülkeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir araya gelmesi gerektiğini belirten Karaduman Suriye ile ilgili sorunların çözüm yerinin Batı değil Orta Doğu olması gerektiğini söyledi.

“SURİYE VE İRAN’IN YANINDA OLUNMALI”

Bunun için mutlaka İslam ülkelerinin bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Karaduman, "Dönem başkanı olduğumuz D-8 başta olmak üzere, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını da biz yapıyoruz. Bu iki kurum aktif bir şekilde çalışıp bölge sorunlarını çözmeli. Silah ve çatışma çözümü değil daha çok sorunu doğurur. Bunu unutmamak lazım. Türkiye bu saatten sonra Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak isteyen İran ve Rusya'nın yanında yer alarak sorunu çözmeli" diye konuştu.