Abdulkadir Selvi yazdı: Erdoğan hangi konuda "Yine fatura bana kalacak" dedi

Abdulkadir Selvi yazdı: Erdoğan hangi konuda "Yine fatura bana kalacak" dedi
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin son MYK toplantısından yansıyan detayları yazdı. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının bir bölümünde "Yine fatura bana kalacak" dediğini aktardı.

Hürriyet gazetesinin iktidara yakınlığı ile bilinen yazarı Abulkadir Selvi, AKP MYK toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasında geçen "Yine fatura bana kalacak" polemiğini yazdı.

Tamamlayıcı emeklilik sitemine ilişkin rahatsızlığını dile getiren ve Bakanlık ile sendikaların anlaşması gerektiğini vurgulayan Erdoğan'ın "Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak" diyerek esprili bir dille eleştiri getirdiğini belirten Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"ERDOĞAN HANGİ KONUDA 'YİNE FATURA BANA KALACAK' DEDİ?

Tamamlayıcı emeklilik sistemi beraberinde kıdem tazminatı tartışmalarını getirince, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-iş Genel Başkanı Ergun Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı kabul ederek görüşmüştü. Görüşmede Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ayrıntılı bilgi veriyor. Türk-İş ve Hak-İş genel başkanları kıdem tazminatının “kırmızı çizgi”leri olduğunu belirtiyorlar. Düzenleme için konjonktürün doğru olmadığının söylenmesi üzerine “Onu siyasete bırakın” diyor. Sistem üzerinde uzun süredir çalışıldığını ifade ediyor. “Ülke için faydalı olacağına inanıyoruz” diye konuşuyor. İşveren temsilcileri “İş kanunları uzlaşma ile çıkar. Kabul etmemiz için müzakereye hazırız. Hükümet masada olsun, anlaşalım” diyorlar. Erdoğan tarafları tek tek dinledikten sonra “Bizim sosyal politikalar kurulu var. Onları da dinleyeyim” diyor. Heyet ayrılırken Cumhurbaşkanı mutabakatın sağlanmasının önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyor. Ardından “Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak” diye espri yapıyor."