Millet İttifakı'nı dağıtmak isteyen Abdulkadir Selvi'den yeni senaryo. Yazısını okuyan AKP'liler kahkahayı bastı

Millet İttifakı'nı dağıtmak isteyen Abdulkadir Selvi'den yeni senaryo. Yazısını okuyan AKP'liler kahkahayı bastı
Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen adaylık savaşını köşesine taşıdı.

Hürriyet''ten Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen adaylık krizini köşesine taşıdı. Selvi yazısında Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının önünü kesmek için her yolu deneyeceğini ama başarılı olup olmayacağından emin olmadığını yazdı. Selvi, İmamoğlu’nun yarın Çünkü Ekrem İmamoğlu, yarın cumhurbaşkanı adayı olacakmış gibi çalıştığını yazdı.

Selvi, İmamoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla Volkswagen Arena’daki etkinlikle tam bir cumhurbaşkanı adaylığı provası yaptığını söyledi. “İmamoğlu seçim kampanyasını başlatıyor” diyen Selvi, Sultanbeyli’yi ziyareti sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla değil, cumhurbaşkanı adayı havasında konuştuğunu yazdı.

İmamoğlu’nun iktidarı hedef aldığını söyleyen Albülkadir Selvi, “Artık yönetemiyorlar” dedi. “Ülkemizin bu idareden bir an önce kurtulması lazım” diye konuştu. Selvi, “İmamoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçeceğini biliyor. O nedenle cumhurbaşkanı adayının belirleneceği masaya isminin halkın en çok desteklediği aday olarak girmesini istiyor” dedi.

Selvi, İmamoğlu’nun Karadeniz ziyaretiyle milliyetçi ve muhafazakârların, Diyarbakır gezisi ile Kürtlerin desteğini kazanmayı amaçladığını aktardı.

İKİSİ ARASINDAKİ FARK

Selvi, Kılıçdaroğlu’nun ise bir yanda HDP’nin desteğini sağlamak için Irak ve Suriye tezkeresine hayır dediğini, diğer yandan Yozgat’ta Kandil’i yerle yeksan etmekten söz ettiğini yazdı.

Ekrem İmamoğlu’nun öyle yapmadığını aktaran Selvi, “Böyle giderse Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun önünü kesmesi çok kolay gözükmüyor. “ dedi. İmamoğlu, Meral ve Pervin Ablalarına güveniyor” diyen Selvi Kılıçdaroğlu’nun elindeki imkânların da az olmadığını yazdı.  Selvi son sözlerinde ise, “Bakalım bilek güreşini hangisi kazanacak...” diye yazdı.

İlgili Haberler