Abdulkadir'i gönderip Dorukhan'ı almak; akıl işi değil...

Sıklıkla "Hiç uzatmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok" diyerek başlıyoruz ya!

Başlayan değil, başlatanların çokluğudur sebebi, bilesiniz.

Ama başlatanlar o kadar çok ki! Bize de başlayan olmak kalıyor, o kadar!

*

Bu sütunlarda genellikle Trabzonspor''da olup bitenleri yazdığımız, irdelediğimiz için, yanlış yapma ısrarından bir türlü vazgeçilememesini bir kere daha dile getireceğiz.

Ama bu seferki yanlış, öyle böyle değil. Türk futbolunda Trabzonspor gerçeğinin bir numaralı gerekçesi olan "yerlinin yerlisi"nden ıraklaşma ile ilgili, ben diyeyim "devasa", siz söyleyin "koca" bir yanlış!

Hem de Trabzonspor''un kesesine dokunacak, borcuna borç katacak bir transfer yanlışı...

Dorukhan''ın gelişi, Abdulkadir Parmak''ın muhtemel gidişine sebep olabilecek bir garabet, bir yanlış...

Trabzon''da yayınlanan yerel Kuzey Ekspres Gazetesi''nin, "Trabzon Dorukhan''ı kaptı" manşetinin karşılığı Karadeniz Gazetesi''nde şöyle yer buldu: "Dorukhan geldi, Parmak izin istedi."

Benzeri bir haber de geçen hafta Yeniçağ Gazetesi''nde, "Dorukhan Trabzon''a, Abdulkadir Göztepe''ye" başlığıyla çıkmıştı.

*

Başta da yazdık ya; "hiç evelemeye gevelemeye gerek yok" diye. Onun için çıplak gerçeği, kestirmeden söylemek ve de Trabzonspor yöneticilerine, hatta teknik direktörüne, "Bir orta saha oyuncusu olan Dorukhan''ın kerameti, hikmeti nedir?" diye sormak lazım.

Sadece bunu değil şunu da sormak lazım: "9 milyon garanti para ve 7 milyon TL imza parasına mal olacağı söylenen Dorukhan''ın Abdulkadir Parmak''a olan üstünlüğü neresindedir?"

*

Tekrar "hiç uzatmaya gerek yok" diyerek, ezcümle yapıp yazıyı , "Dorukhan''ı bu kadar masrafla alıp, yerlinin yerlisi, dikine oynayan Abdulkadir Parmak''ı gönülsüz yaparak, gönderme ayaklarına girmek, Trabzon ve Trabzonspor etiketli hiç kimseye, hiçbir yöneticiye yakışmayacaktır" diyerek tamamlayalım.

Yazarın Diğer Yazıları