Abdulkadir'ler 2 olsaydı!

Bu sezon için; hem kendinin hem de başkalarının kendinden beklentisi büyük olan Trabzonspor 2019-2020'ye başlangıcını iyi yapamadı. Çok rahat yenebileceği Kasımpaşa ile berabere kaldı. Hatta kalecisi Uğurcan olmasa sahadan mağlup bile ayrılabilirdi.

Oysa, kendisi dahil herkesin "kolay galip dediği" Kasımpaşa karşısında farka bile gidebilecek bir görüntü veriyordu bordo-mavililer. Ama kanaati böyle olanlar, Trabzonspor'un sahaya Uğurcan, Pereria, Hüseyin, Hosseini, Novak, Sosa, Abdulkadir Parmak, Abdulkadir Ömür, Ekuban, Hwakaeme, Sörloth şeklindeki klasik dizilişi ile çıkacağını düşündükleri için idi.

Ama öyle olmadı.

Ama o sebeple, ama bu sebeple. Ama öndeki AEK Avrupa Kupası maçı için, ama milyonlar verilerek alınan dünya yıldızlarının da bekleneni verecekleri tahmin edildiği için.

Defansın ortasındaki mükemmel Türkiye ve İranlı Hüseyinlerin yerini Cambi ile Fernandes aldı. Hadi onlar pek sırıtmadılar diyelim!

Sonra önlerine Obi Mikel diye "dünya yıldızı" dedikleri isim konduruldu. Kondu konmasına da, kimin yerine?

Bana göre Trabzonspor'un hem defansif, hem de hücuma yönelme anlamında en iyisinin, en çalışkanının ve de hiç yorulmayanın yerine! Yani Abdulkadir'lerden soyadı Parmak olanının yerine…

Biraz değil, oldukça çok iddialı olacak ama; "Trabzonspor'un Kasımpaşa maçından 3 puanı alamamasının tek nedeni Abdulkadir Parmak'dan yoksun oluşudur" diye düşünenlerdenim.

Onun yokluğunda varlık edinen, yıldızlığı bulutların ardından kalmış gibi gözüken Obi Mikel tek müspet hareket yapamadı.

Sosa'da, Abdulkadir Parmak'ın yokluğunda yapabileceklerinin çoklarını sahaya yansıtamadı.

Adaşı Ömür de, O'nun yokluğunda ileri varamayan topu almak için biraz daha geriye gelmek zorunda bile kaldı.

Şimdi, topu eline geçirdiğinde dikine oynamayı seven Abdulkadir Parmak, Kasımpaşa'ya karşı oynasa idi, yarınki AEK maçını çıkaramaz mı idi?

Hiç öyle bir şey yok.

Böyle bir mazeret de olmaz.

Parmak gibi çocuk, haftada değil 2-3 maç bile çıkarır.

Ortada bir hesap yanlışlığı yapılmıştır. Bu yanlışın bedeli de kaybedilen 2 puandan daha çok, kafalarda "Bir iş nasıl başlar ise öyle gider" beklentisinin yer etmesine neden olmuştur.

Tüm bunlar olmaz idi; bordo-mavili forma giymiş 2 Abdulkadir 90 dakika sahada birlikte olsalar idi. Gerekçesi her ne olursa olsun, diğer değiştirilenleri bilemem ama, Abdulkadir Parmak mutlaka ilk 11'de başlamalı idi.

Yazarın Diğer Yazıları