Abdullah Avcı istifa sorusuna böyle cevap verdi

Abdullah Avcı istifa sorusuna böyle cevap verdi
Wolverhampton yenilgisinin ardından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Başiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, istifa tartışmalarına ilişkin bir soruya, "Performansım sorgulanabilir ama antrenörlüğüm sorgulanamaz" şeklinde cevap verdi.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Wolverhampton'a 1-0 yenildiği maçın ardından teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seyircinin de 85. dakikaya kadar verdiği destekle oyuncular her şeyi denediler. Isınırken ve 25. dakikada Güven'le şanssızlık yaşadık. Çok enteresan bir durum yaşıyoruz. Hafta sonundan itibaren Burak ve Ruiz'le daha seçenekli bir takım olacağız. Umarım aynı desteği hafta sonu gösterir seyircimiz ve bu şanssızlığı kırarak milli takım arasına iyi gireriz.

Oyunla ilgili her maç parça parça mesaj veriyor takım ama milli takımın santrforuyla lige başlayamadık. Andorra maçında Güven oynadı milli takımda değil mi? Bugün de onunla başladık 25. dakikada sakatlandı. Bir oyun kültürünün yerleşmesi için destek lazım."

"BENİM ANTRENÖRLÜĞÜM SORGULANAMAZ"

"Oynanan oyunu, oyuncuyu, kendimi hep sorguladım. Benim antrenörlüğüm sorgulanamaz. Ben bütün sınavları geçtim. 20 senede her kademede çalışıp tırnaklarımla kazıyarak buraya geldim. Son 10 senede bu ülkede şampiyonluğa oynayan takımlar ikişer defa beni istediler. Bugün Beşiktaş beni değil, ben Beşiktaş'ı istedim. Seyircisiyle, camiasıyla, geçmişiyle... 

Ben başka takımla şampiyonluğa oynadım son 3 senede. Ben buraya tüm sınavları vererek geldim. 5 haftayla benim antrenörlüğüm sorgulanamaz. 10 senede Beşiktaş istemedi beni sadece, ben de burayı istedim oyunculara ve kendime güvenerek. Başka seçeneklerim de olabilirdi."

"3 YILLIK SÖZLEŞMEM VAR"

"Takımın performansı ve benim performansım sorgulanabilir ama 20 senedir Türk futbolunun tepesinden en altına kadar çalıştığım kariyerim sorgulanamaz. 2 galibiyetle her şey değişecektir. Performansımız sorgulanabilir.

Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşmem var. Türk futbolunun sorunu antrenör değiştirmek değildir. Biz yolumuza çalışarak, odaklanarak devam edeceğiz. Birçok şey konuşulur, biz de hepsini biliriz."

İlgili Haberler