Abdullah Avcı'dan beklentiler…

36 sezondur şampiyon olamayan (2010-2011'de kupası olmayan hariç) Trabzonspor'un başına adeta; "kırk dereden kırk kazan su taşındıktan" sonra getirilen Abdullah Avcı'dan bordo-mavili camianın beklentileri neler olabilir?

Her zaman olduğu gibi 36 sezonun ardından tekrar şampiyonluğu elde etmek.

Ancak 8'inci haftası geride kalan 2020-2021 sezonunda, lider ile arasında 11 puan fark olan Trabzonspor'un şampiyonluk hesabını rafa kaldırmasından başka çaresi yoktur.

Bu durumda işler geride kalan 8 haftadaki gibi değil de, tam tersi ilk 5 arasında yer alınır ise bu başarı sayılmalıdır. Onun için Abdullah Avcı'nın bu sezonki işi kolay.

Bu durumda şampiyonluk hesabını gelecek yıla kaydırmaktan başka bir beklenti olamayacaktır.

* Bir diğer beklenti, geçtiğimiz sezon Yusuf Yazıcı'yı Avrupa'ya taşıyacak kadar ileriye çıkan alt yapıdan gelen futbolcuların sayısını arttırıp, bunları had safhaya çıkarmaktır.

* Mevcut kadroda hak edene formayı verip, bir teknik adamın birinci sıradaki üstünlüğü ve özelliği olarak sayılan kenar yönetimini de doğru tercihler ile yerine getirme noktasında Abdullah Avcı, beklentilere azami düzeyde karşılık verebilecek bir teknik direktördür. Trabzonspor'un da özellikle Newton'dan sonra ihtiyaç duyduğu beklentilerin başında da bu gelmektedir.

* Ama sanırım asıl beklenti, son zamanlarda camiada taraftar ve yönetici noktasında meydana gelen zıtlaşmaları, ayrıştırmaları da giderebilecek bir spor adamı kimliği ile hareket etmesidir.

Yeri gelmişken, camiada halâ kendilerini vazgeçilemez sayanlar ile icra makamında olmalarına rağmen, başka hesaplar uğruna "saman altından su yürütmeye" yeltenmeye bile başvuracakların olabileceğini, olduğunu aklından çıkarmaması gerekiyor.

Demek istediğim odur ki, Trabzonspor'da başarı ve istikrarın sadece sahadaki futboldan geçmediğini de hesaba katması lazım.

Bunun için de ilişkiler ve davranışları önem arz edecektir.

Dahası, kamuoyu istiyor, medyanın sayfaları ve ekranları bekliyor diye çok lâf üretmeyi değil, çok iş ve başarı sağlamayı sağlayacak hareket tarzını tercih etmesi lazımdır.

Zaten Ziya Paşa'da boşuna; "Ayinesi iştir kişinin, lâfa bakılmaz" demedi değil mi?

Onun için Abdullah Avcı'dan olan beklentilerin süresini, kısa, orta ve uzun vadeli olarak bekleyerek yapmak da gerekiyor.

Kısa vadede bu sezon için ilk 5 ve camiada toparlanma, orta vadede gelecek sezon şampiyonluk, uzun vadede ise her alanda istikrarlı bir Trabzonspor. Abdullah Avcı'lı Trabzonspor'dan beklenti bunlardır.

 

Yazarın Diğer Yazıları