Abdullah Öcalan'a izin verildi, Cumhur İttifakı'nda ilk isyan Mustafa Destici'den geldi

Abdullah Öcalan'a izin verildi, Cumhur İttifakı'nda ilk isyan Mustafa Destici'den geldi
Cumhur İttifakı'nı destekleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a verilen telefon izni nedeniyle hükümete tepki gösterdi ve "Çözüm sürecinden hiç mi akıllanmadınız?" ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan elebaşı Abdullah Öcalan'a yıllar sonra telefon hakkı elde etmesine tepki göstererek "Çözüm süreci başta olmak üzere geçmişte yaşananlardan hiç mi ders alınmamıştır" açıklamasında bulundu.

Konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada Destici, " 'Öcalan'a 21 yıl sonra ailesiyle telefonla görüşme izni' haberi düştü gündeme. Şimdi soruyoruz, bundan ne murat edilmektedir. Yerel seçim öncesi olduğu gibi Öcalan ailesine bir güç ve meşruiyet alanı mı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Çözüm süreci başta olmak üzere geçmişte yaşananlardan hiç mi ders alınmamıştır.

Adaletin kılıcı olan hakimlerimizce 20 yıl önce kalemi kırılan cani, bebek katili Öcalan önce yağlı urgandan kurtarıldı. Şimdi de normal hayata mı döndürülmeye çalışılıyor. Alıştıra alıştıra, kurbağa haşlamasına mı tabi tutulacak bu millet. Cümle alem bilsin ki, bu necip Türk milleti bunu kabul etmez. Eğer ortada bir hesap varsa, herkes hesabını buna göre yapsın" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler