Abdüllatif Şener: “Ekonomik krizin sorumlusu siyasi iktidar”

Abdüllatif Şener: “Ekonomik krizin sorumlusu siyasi iktidar”
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, AKP’nin Meclis gündemine getirdiği finansal piyasaların düzenlenmesine ilişkin kanun teklifine tepki göstererek, “Geçen iki yılın hesabı nasıl verilecek? Ülkede böylesine ne yaptığını bilmeyen bir iktidar, hükümet yüzünden ekonomi büyük bir felaketin içindedir” dedi.

AKP’nin finansal piyasaların düzenlenmesine ilişkin verdiği kanun teklifine CHP’den tepki geldi. Teklifin görüşmeleri sırasında söz alan CHP Konya Milletvekili Abüllatif Şener, ülkedeni ekonomik krizin sebebinin başkanlık sistemi olduğunu belirterek, “Geçen iki yılın hesabı nasıl verilecek? Ülkede böylesine ne yaptığını bilmeyen bir iktidar, hükümet yüzünden ekonomi büyük bir felaketin içindedir” ifadelerini kullandı.

Şener, "Tekliften hareketle hükümetin, ekonomik politikalardaki zaaflarını, çelişkilerini ve yanlışlarını açık şekilde görmemiz mümkündür. İktidarın mevcut kriz karşısındaki şaşkınlığını, ne yapacağını bilemeyişini gösteren bir paketle karşı karşıyayız." dedi.

İktidarın, ekonomiyi yaklaşık iki yıldır dışarıdan tefeci faiziyle borçlandırarak yüzdürmeye çalıştığını ileri süren Şener, "Bu iktidar, finans sektörünü kriz ikinci yılını tamamlarken hatırlamış, Bankacılık Kanunu'nda sermaye piyasalarıyla ilgili kanunlarda değişiklik yapmaya niyetlenmiştir. Şimdiye kadar neredeydiniz, neyi bekliyordunuz? Geçen iki yılın hesabı nasıl verilecek? Ülkede böylesine ne yaptığını bilmeyen bir iktidar, hükümet yüzünden ekonomi büyük bir felaketin içindedir." değerlendirmelerinde bulundu.

Şahsı adına söz alan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da teklifle Varlık Fonu'na sınırsız iç ve dış borçlanma yetkisi getirileceğini ifade ederek, "Tutarı öngörülemez bir kaynağı, ülkeyi borçlandırarak sağlamaya çalışıyorsunuz. Bir de bu yetmiyormuş gibi Varlık Fonu'nun alt fonlarına da sınırlı borçlanma yetkisini getiriyorsunuz." dedi.

İlgili Haberler