Abdüllatif Şener ve Halaçoğlu'ndan Başkanlık açıklaması

Abdüllatif Şener ve Halaçoğlu'ndan Başkanlık açıklaması
AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener ile MHP'li Halaçoğlu, Antalya'da düzenlenen 'Milletin Birliği İçin Başkanlığa Hayır!' konulu panelde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde Milli Anayasa Hareketi tarafından düzenlenen 'Milletin Birliği İçin Başkanlığa Hayır!' konulu panele AKP'nin eski kurucularından Abdüllatif Şener ile MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu katıldı. Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşma yapan Abdüllatif Şener ve Yusuf Halaçoğlu birbirinden ilginç ve kayda değer açıklamalarda bulundular.

TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliği paketi tam bir ucubedir

Konuşma yapan Abdüllatif Şener, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliği paketi için ucube benzetmesi yaparken, Yusuf Halaçoğlu da anayasa değişiklik paketinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Paneli Antalya Barosu eski başkanlarından Cengizhan Gököz yönetti. Panele katılan Abdüllatif Şener, Yusuf Halaçoğlu'nun yanısıra Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ile CHP Uşak eski milletvekillerinden Dilek Akagün Yılmaz da eşlik etti. Panele katılan isimlerin yaptıkları konuşma salondakiler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Bu paketin hiçbir kimseye yararı yok

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişiklik paketinin bu ülkede yaşayan hiç kimseye yararı olmadığını dile getiren Abdüllatif Şener, paketin kabul edilmesinin büyük sorunlara yol açacağını dile getirdi. Şener, ayrıca paketin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin demokratik yapısının ve kuvvetler ayrılığının ortadan kalkacağını da vurguladı.

'Türkiye'de herkesin cebindeki paranın yüzde 30'unu devlet harcıyor.'
Türkiye'de herkesin cebindeki paranın yüzde 30'unu devletin harcadığını dile getiren Şener, başkanlık sistemi kabul edilirse bu parayı tek bir kişinin harcayacağını, üstelik harcanan paranın da vatandaşlar tarafından asla bilinemeyeceğini belirtti.

Bu paket AKP'nin parti programına da aykırıdır

Bu paketin AKP'nin parti programına aykırı olduğunu dile getiren Abdüllatif Şener, 'AKP sürekli demokrasiye vurgu yapıyor. AKP erkler ayrılığına vurgu yapan bir partidir ama nasıl olur da AKP'liler bu paketi destekler anlaşılır gibi değil. Bu pakete nereden bakarsanız bakın tutulacak yanı yoktur.' şeklinde konuştu. Salonda herkes tek tek söz aldı. Panelde konuşma yapanlar büyük alkış aldı.

İlgili Haberler