Abdüllatif Şener'den AKP'ye bütçe eleştirisi

Abdüllatif Şener'den AKP'ye bütçe eleştirisi
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, 2020 yılı bütçesinde hükümetin 492 milyar lira borç çevirmesi gerektiğini belirterek, "Böyle bir tablo karşısında bunun başarılı olduğunu söylemek, sorumluluğunu dış güçlere veya soğan depolarına yüklemek doğru değildir." dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri üzerinde söz aldı.

Şener, enflasyonun son iki yılda adeta patladığını ve dünyanın en yüksek enflasyon oranına ulaştığını söyledi. Ülke ekonomisindeki ikinci önemli sorunun işsizlik olduğunu anlatan Şener, geniş tanımlı işsiz sayısının 8 milyona ulaştığını kaydetti.

Şener, GSYH ve kişi başına gelirin son 5 yıldır sürekli azaldığını ve 12 yıl önceki düzeyinin altına indiğini belirtti.

"SORUMLULUĞU SOĞAN DEPOLARINA YÜKLEMEK DOĞRU DEĞİL"

2020 yılı bütçesinin bir borç, faiz ödeme ve açık kapatma bütçesi olduğunu iddia eden Şener, "2020 yılı bütçesinde hükümetin 492 milyar lira borç çevirmesi gerekiyor. Böyle bir tablo karşısında bunun başarılı olduğunu söylemek, sorumluluğunu dış güçlere veya soğan depolarına yüklemek doğru değildir." diye konuştu.

Ülkede ağır bir ekonomik kriz bulunduğunu ileri süren Şener, ekonomik krizin, 2010 yılında önü açılan dövizle borçlanmadan kaynaklandığını savundu.