ABD'ye hava köprüsü

Ankara Etimesgut'tan ikinci uçak da Amerika'ya gitti. İlginç olan kovid-19 mücadele malzemelerini taşıyan değişik bir nakliye uçağıydı.

Bu da ABD ambargosunun bir sonucu. Oysa Hercules'ler daha uzun menzilli. Üstelik malzeme taşıma kapasitesi daha fazla.

Daha önce de belirttiğim gibi, F-35'ler dahil bize uygulanan ambargoları kaldırır mı?

Dün de belirtiğim gibi bunca fedakarlığın bir bedeli olmalı.

Tehlikeli gün

İsmine daha sonra  EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ denilse de 1 Mayıs'lardan her zaman korkmuşumdur. Bu değişikliği her ne kadar herkes onaylasa da Türkiye geçmişinde kaos dolu bir dönemi hatırlatır.

Tesadüfe bakın, 1977nin 1 Mayıs'ında Kazancı Yokuşu'nda başlayan olaylar sırasında ben Frankfurt Sheraton'daydım.. Odamdaki televizyondan izlemiştim. Pek çoğunuzun artık öğrendiği gibi o yıllarda Tercüman Gazetesi'nin Avrupa baskılarında görevliydim. Bu yüzden baskıların yapıldığı Neu İsenburg başta, 16 büromuzun olduğu yerlere giderdim. Bu defa da Frankfurt'a gitmiştim. Bunların bir daha  tekrarlanmaması dileğiyle kansız günler istiyorum

***

İşçilerin günlük çalışma koşulları artık geçmişe göre daha sağlıklı. Militan gruplar dışında hemen her  çalışanın hakları verildi/verilmekte. Emek, sermayaden daha üstün ve önemlidir. Kapital ancak emek sayesinde oluşur. Bir örnek mi istiyorsunuz; Bakın 1 Mayıs 2020 Türkiyesine... Bir salgın hastalık dünyayı cehenmeme çevirdi. Yazının başında da söz ettiğim gibi ABD'ye sağlık yardımları yolluyoruz.

Bütün temennim bu kutlamaların bir kaç provokatörün hedefi olmaması.

Bütün dünya emekçilerinin  gününü kutlamayı da ihmal etmiyorum.

60 senelik reklamlar

Bir ara sizlere takım arkadaşım Japon Burhan'dan söz etmiştim. Sultanahmet Sanat Okulu mezunuydu. Topkapı'da BAYER ilaç fabrikasına girdi. Bir süre  sonra da firmanın Almanya merkezine transfer edildi...  Adaşım çoktan emekli oldu. Fakat 60 yıl önce onun zamanında üretilen ilaçları bugün de reklamlarda görüyoruz. Bunların belli sürede ruhsat yenileme şartı olduğunu bilmekteyiz. Galiba bu işin en kolay yapıldığı ülke biziz. Eski artistlerden bir kaçını kullanıp ekrana sürdüğünüzde işler daha da kolaylaşıyor

Survivor'da koalisyon

Acun Ilıcalı genel ekonomik durumun bozulduğunun farkında. Bu yüzden aklını ilgi çekici bir formüle bağladı. Master Chef'in 3 şefiyle Ada Konseyi üyelerini birlikte çalıştıracak.

Avustralya'dan İstanbul'a, oradan da Dominik'e gerekli bağlantılar kuruldu. Somer, Mehmet ve Danilo şefler bulundukları yerde zaten işsizlikten şikayetçiydi. Bu organizasyondan en fazla memnun olacaklar belli:

Adadaki zorla zayıflatılanlar.

Olay başlamadan  önce bir deri bir kemik kalmışları tartmalılar.

TRT Spor'a teşekkür

Çarşamba gecesi TRT Spor'da Bir Zamanlar'ı izleyenler benden ve YENİÇAĞ'dan bahsedildiğini gördüler.

Kerem Öncel ve İbrahim Kırkayak'ın teşekkürlerine benden de iki misli cevap gitsin.

Sürpriz şampiyon

TRT Spor'daki son programda İsveç'de düzenlenen 1992 Avrupa Kupası'nda Danimarka'nın şampiyonluğu aktarıldı. İşe bakın ki, bu akışta ben de Kopenhag'daydım. SAS'ın davetine katılmıştım. Asrın Müzesi'nin önüne geldiğimizde bir da baktın kocaman bir poster. Lars Olsen'in elinde şampiyonluk kupası vardı. Trabzonluların Laz Olsen dedikleri stoper. Yugoslavya'nın diğer özerk cumhuriyetlere saldırması sonucu iç savaşçıkınca, turnuvaya onların yerine son anda Danimarka alınmıştı. Onlar da  sanki plajlardan toplanmamışlar gibi gelip şampiyon olmuşlardı. Bu da benim unutulmazlarımdandır. Bu fotoğrafı dönüşümde Tercüman'da kullanmıştık.

Günün Sözü

Kibir ve böbürlenme felakete giden yoldur. Condeleza Rice

 

dfs-004-001-011-001-001.jpg

Yazarın Diğer Yazıları