ABD’yi isyana sürükleyen cinayette yeni gelişme: Kan donduran detaylar ortaya çıktı

ABD’yi isyana sürükleyen cinayette yeni gelişme: Kan donduran detaylar ortaya çıktı
ABD’de günlerdir adeta iç savaşın yaşanmasına sebep olan George Floyd’un ölümüyle ilgili dehşet verici detaylar ortaya çıktı. Otopsi raporunda Floyd’un polis şiddeti yüzünden hayatını kaybettiği resmiyet kazandı.

ABD’nin Minneapolis’te polisin gözaltına alırken öldürdüğü George Floyd’un otopsi raporundan dehşete düşüren detaylar ortaya çıktı. Raporda Floyd’un boğazına ve sırtına yapılan baskı sebebiyle nefes alamadığı için öldüğü belirlendi. Floyd ailesinin avukatı Ben Crump, sadece Floyd’un boğazına baskı yapan polisin değil, sırtına baskı yapan polisin de ölümden sorumlu olduğunu vurguladı.

Minneapolis’te polisin orantısız şiddet uyguladığı 46 yaşındaki George Floyd’un otopsi raporu hazırlandı. Floyd’un ailesi tarafından tutulan bağımsız uzmanlar tarafından hazırlanan otopsi raporunda Floyd’un boğazına ve sırtına yapılan baskı sebebiyle nefes almakta güçlük çektiği ve bu sebeple boğularak öldüğü doğrulandı.

Otopsi raporu sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan ailenin avukatı Ben Crump, “Sadece Derek Chauvin değil, George Floyd’un sırtına basan diğer polis memuru da ölümden sorumlu. Otopsi raporuna göre Floyd’un nefes almasını engelleyen faktörlerden biri de sırtına yapılan baskı. Umarım Minnesota savcısı Keith Ellison, diğer polis memurlarını da yargı karşısına çıkarır. Çünkü olay yerine gelen ambulans sadece bir cenaze aracıydı. Çünkü Floyd olay yerinde yaşamını yitirmişti” dedi.

RESMİ RAPORDAN ÇOK FARKLI

ABD medyasına açıklama yapan Crump, “George Floyd’un otopsi sonuçları, onun hava almaya ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Nefes alamıyordu ve Floyd ailesi ile birlikte ben de Amerikan halkına sesleniyorum: Hep birlikte adalet için nefes alalım. Hep birlikte barış için nefes alalım. Ülkemizi iyileştirmek için nefes alalım. George için nefes alalım” ifadesini kullandı.

Geçen hafta Hennepin’de yapılan resmi otopsi raporunda Floyd’un ölüm sebebi olarak, “Polisin baskısı, kötü sağlığı ve vücudundaki toksik maddeler” gösterilmişti.