ABD'yi seven kalmadı

Gülfem Saydan Sanver artık program yapıyor. Bu donanımlı akademisyene yer veren kişilere teşekkür etmeliyiz. Habertürk'teki zenginliğin en önemli tarafı ANDY-AR'ın araştırmaları.

"Dost düşman algısı" başlıkla ankette çıkan sonuç şöyle:

* ABD'yi sevenlerin oranı yüzde 4.

* Rusya hâlâ yüksek, yüzde 30'larda.

* Dost olanlar sıralamasında doğal olarak en tepede Azerbaycan'ı görüyoruz.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ı da beğendim. Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı tüm tespitlerinde objektifti. Ne de olsa Nevzat Tarhan hocamla birlikte çalışıyor. Programı götürenlerden diğeri de Faruk Acar. Bilindiği gibi ANDY-AR'ın patronu.

Onu son olarak Fenerbahçe kongresinde görmüştük. Malum Aziz Yıldırım'ın kampanyasını yürütmüş, açık farkla kaybetmişti.

Ötekiler

Diğer araştırmalardan birine göre Barış Pınarı Harekâtı'na destek veren partiler şöyle sıralanıyor:

"AKP, MHP ve İYİ Parti." İYİ Parti'nin oranı hiç de fena değil yüzde 79. Bu bölümde en güzel lafı Arıboğan etti; "Zaten destek vermezseniz, hemen vatan haini oluyorsunuz."

Mikrofon vatandaşa uzatıldığında ilginç tespitler de gördük. Türkiye'de yılın olayı için "yerli otomobil" dendi. Ben de el insaf ilave ettim.

Depremler -sonuncusu dün Van'daki-, yangınlar, şehit cenazeleri, kadın cinayetleri nasıl atlanıyor da otomobili liste başı yapıyorlar.

"2020'ye iyi bir yıl olacak" diyenlerin oranı ise yüzde 68. Helal olsun bu düşüncede olanlara!

Ekonomik zorluklar zirvede olunca, Kanal İstanbul popülerliği de 4. sıraya kadar geriledi. Tam burada Arıboğan'ın "vatandaş evine ekmek götüremez hale geldi" demesini de beğendik.

Düzeltmeler ve mesajlar

Bu ara hatalarım arttı. Örneğin hastanedeki kontrolüm 29 Şubat'ta olacak. Halit Kıvanç ağabeyimin yaşı ise 105 değil 95.

Geçmiş olsun dileyenleri yazarken yeğenim Kürşad Ayeri'yi atladığımı da ilave etmeliyim. B.A.

Çeteleşme hız kazandı

Ayan Caddesi -Balat- merkezli bölgede büyük eşkıyalıkları, küçükler yapıyor. Yaşı 13-14 arasındaki bir kız çocuğu olayı yönetmekte.

Kırmızı kukuletası ile tanımayan yok. Kendinden daha küçükleri belirlediği yerlere serpiştiriyor. Semti görmeye gelen turistlere gasp uyguluyorlar. Çantaları çalıp kaçıyorlar.

Acilen tedbir

Bu gidiş hiç iyi değil. Sanki New York'un Harlem'i şube açmakta. Sorumlular bir an önce müdahale etmeli. Şimdiden müdahale edilmezse işin boyutları hızla genişleyecek.

Önemli çalışma

Yeri geldi Hüseyin Movit'in yeni çalışmasından söz edeyim. Hoca, Balat'tan yetişenler için antoloji hazırlamakta. Bu konuya ilgi duyanlar gerekli bilgiyi Movit üstattan alabilirler. Bağlantı adresi şöyle:

pandispanyagazetesi@gmail.com

Diğerleri

Bu defa "geçmiş olsun"larla "şükür kavuşturana" mesajları iç içe geçti. Teşekkürlerimle birlikte bir kısmını yayımlamak istiyorum.

Av. Mustafa Adıgüzel, Turhan Şahin, Hakan Kızık, Rahime Cura, O. Doğu Silahçıoğlu, Mustafa Telli, Bursa'dan Gülşin, Boyabat'tan Mustafa Kurt, Mümtaz Akrabaoğlu, M. Halistin Kukul, Fransa'dan Şadan Kün, Afet Limon, Atacan Bilgici, Cem Gürkan Gökalp, Mehmet Ali Kaynak ve Turgay Yılmaz.

Bağlantı için

Benimle irtibat kurmak isteyenlere vereceğim tek adres; Yeniçağ Gazetesi/Yenibosna/İstanbul.

Öte yandan Rahmi Turan büyüğümün bilgilendirmesini aynı gün aldığımı belirteyim. Hatta, bu sayede pek çok dost, okur ve arkadaşım aradılar. Turan büyüğümün ellerinden öperim.

Siz yokken

N. Öztürk'ün tespitlerini ayrı değerlendirme ihtiyacı duydum:

"Sayın Ayeri, tekrar geçmiş olsun. Siz yokken deyişim lafın gelişi. Yoksa her nefes aldıkça, gözünüz gördükçe sağlıklı nice yıllar diliyorum. Medyayı gözden kaçırmadığınızı tahmin ediyorum. Yakın zamanda şu oldu; Haber programı tartışmacılarının kalibresi bir basamak düştü. Bunda CHP'nin boykotunun etkisi olabilir.

Bir izleyici olarak da tüm katılımcılar arasında iki kişiyi hep ayrı tutuyorum.

* Nazif Okumuş kendine has bilgeliği ve üslubuyla ekranları iyi dolduruyor. "Sahibinin Sesi" konumdakiler Prof. Dr. de olsa yanında tüy sıklet kalıyorlar.

* Ali Haydar Fırat programı ve konuyu en yüksek ciddiyetle ele almakta. Çığırtkanlar ve bezirganlar pazarında saygı yaratıyor.

Okurun Ekran Polisliği de bu kadar.

Saygılarımla."

GÜNÜN SÖZÜ

Her an gülümse, boş ver ne düşündüğünü bilmesinler. Ve her şeye rağmen patlat bir kahkaha. Bırak neden güldüğünü merak etsinler. Gabriel García Márquez

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları