ABD,YPG için 700 terörist eğitti

ABD,YPG için 700 terörist eğitti
ABD'nin, Suriye'de büyük kısmı Arap olan 700 kişiyi eğiterek terör örgütü YPG/PKK'nın saflarına kattığı belirtildi. Kurulan kamplarda ABD'li danışmanlar askeri, YPG/PKK'lılar ise ideolojik eğitim verdi.

ABD'nin, Suriye'de büyük kısmı Arap olan 700 kişiyi eğiterek terör örgütü YPG/PKK'nın saflarına kattığı iddia edildi. Kurulan kamplarda ABD'li danışmanlar askeri, YPG/PKK'lılar ise ideolojik eğitim verdi. Reuters ise geçen hafta YPG'nin ABD ile varılan ortak mutabakat sonrası Türkiye sınırından silah ve kuvvetlerini çekmeye başladığını duyurmuştu.

Suriye'nin kuzeydoğusunu işgal eden YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle son birkaç ayda 700 teröristi eğitti. Daha önce Türkiye sınırındaki Ayn İsa ve Tel Abyad'da verilen eğitimler, ABD ve Türkiye arasında başlayan güvenli bölge görüşmelerinden sonra güney ve doğu kesimlerdeki kamplara taşındı.

YPG'DEN ARAPLARA İDEOOLOJİK EĞİTİM

Haseke iline bağlı Şeddadi beldesi, Rakka il merkezinin kuzeyi ve Tabka’da ABD'li askeri danışmanların eğittiği yaklaşık 700 terörist, YPG/PKK saflarına katıldı.

Büyük kısmı Arap kökenli bu kişilere ideolojik eğitimi ise YPG/PKK verdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) alınan bilgiye göre, söz konusu eğitimde iç güvenlik, el yapımı patlayıcı tespit ve imha eğitimi, kontra-terör konularında danışmanlık veriliyor.