Aç kalan ayı eve girdi. Göz göze gelince arkasına bile bakmadan kaçtı

Aç kalan ayı eve girdi. Göz göze gelince arkasına bile bakmadan kaçtı
ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir aile evinde terrier cinsi iki küçük köpek, eve giren dev bir ayıyı kovaladı ve olay konutun güvenlik kameralarına yansıdı. Ayı, köpekleri görünce arkasına bile bakmadan evden hızla kaçtı.

ABD''nin Kaliforniya eyaletindeki bir aile evinde terrier cinsi iki küçük köpek, eve giren dev bir ayıyı kovaladı ve olay konutun güvenlik kameralarına yansıdı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, cumartesi günü DeeDee Mueller''in Pasadena''daki evini bir ayı ziyaret etti, bahçesinde etrafı kokladıktan sonra açık bir arka kapıdan evin içine girdi. Mueller''in sosyal medyaya yüklediği güvenlik kamerası görüntülerinde ayının mutfakta yavaşça yürüdüğü, buzdolabını ve zemini kokladığı, ardından da Mueller''in uyuduğu oturma odasına baktığı görülüyor.

Ayı kısa bir süre kameranın menzilinden çıktıktan sonra Mueller''in Squirt ve Mei Mei isimli iki terrier''i, yüksek sesle havlayarak oturma odasından çıkıp ayıya doğru koşuyor. Ayının daha sonra, koşarak evden çıktığı ve bahçeye döndüğü görülüyor, ardından iki köpek tarafından kovalanmaya devam ederken Mueller''in mülkünden tırmanarak uzaklaşıyor.

Olayın görüntüleriyle birlikte paylaştığı bir Facebook gönderisinde Mueller, ayının eve girdiği sırada kendisinin uykuda olduğunu, kapının "köpeklerin girip çıkmasını kolaylaştırmak" ve "temiz hava" için açık bırakıldığını söyledi.

Mueller, Facebook''ta paylaştığı gönderide "Mahallemizde ayı sezonu resmen başladı" ifadelerini kullandı ve şöyle ekledi:

Eve genç bir ayı girdi ama Squirt ve Mei Mei ''KESİNLİKLE HAYIR, evimizden çık!'' dedi.

Mueller, ABC 7''ye ayının konutta olduğu için gerildiğini düşündüğünü söyledi ve terrier''lerden kaçarken "bir idrar izi" bıraktığını anlattı.

The Sacramento Bee''ye konuşan ve ayının "çok genç" olduğunu tahmin eden Mueller, hayvanın 2 ila 3 yaşında olabileceğini öne sürdü.

Cumartesi günü kaydedilen görüntüler Mueller''in konutunda bir ayıyla karşılaşıp YouTube''da paylaştığı ilk olay değil. Fakat bu yabani hayvanlardan birinin, Mueller''in evinin içinde görüldüğü ilk video.

Mueller''in YouTube sayfasındaki diğer videolarda bahçesinde dolaşan ve yapay havuzda oynayan ayılar yer alıyor. Videolardan birinde, köpeklerin evin içinden onlara havladığı görülüyor.

Cumartesi günkü olay Mueller''in, evinde bir ayıyla ilk karşılaşması olmasa da Mueller, Facebook''ta bu olayın, "ayı sezonuna rengini vermemesini" umduğunu yazdı.