‘Acemoğlu’nun haberi bile yok!’

‘Acemoğlu’nun haberi bile yok!’
Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın yeni kabinede Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun da yer alacağı şeklindeki iddiasına Fatih Altaylı’dan yalanlama geldi. Altaylı, Acemoğlu’nun böyle bir tekliften haberinin olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuracağı yeni kabinede Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun da görevlendireceği iddialarını köşesine taşıyan Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya Fatih Altaylı'dan yalanlama geldi. Altaylı, "Daron Acemoğlu’nun böyle bir şeyden haberi bile yok. Kendisiyle hiçbir temas kurulmamış, kendisine böyle bir teklif veya teklif geleceği yolunda bir bilgi dahi iletilmemiş" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Dünyanın en iyi iktisatçılarından biri olan Acemoğlu, Türk ekonomisinin yapısal sorunlarını kökünden çözecek vizyonuyla tarihi bir görev yapabilir. Her zaman ezberleri bozan ve herkesi şaşırtan bir lider olmuş Erdoğan, Acemoğlu’na Türk ekonomisinin başına tam yetkiyle geçme teklifini yapabilir" diye yazmıştı.

Altaylı'nın bugünkü (1 Temmuz 2018) yazısının ilgili bölümü şöyle:

Haberi bile yok!

Nagehan Alçı’nın köşesinde okuyunca heyecanlandım doğrusu.

Mektebi Sultani’den sevgili kardeşim Daron Acemoğlu için “Kurulacak kabinede ekonominin başına getirilebilir” diye yazıyordu.

Sonra biraz araştırdım, gerçekten böyle bir şey var mı diye!

Ne yazık ki heyecanım boşa çıktı.

Daron Acemoğlu’nun böyle bir şeyden haberi bile yok.

Kendisiyle hiçbir temas kurulmamış, kendisine böyle bir teklif veya teklif geleceği yolunda bir bilgi dahi iletilmemiş.

Dahası böyle bir teklif gelse dahi Daron Acemoğlu’nun bu teklifi kabul etmesi şu an için pek olası görünmüyor.

Akademik çalışmaları, ders verdiği MIT ile olan ilişkisi ve sürdürmekte olduğu bazı danışmanlık görevleri nedeniyle Acemoğlu fazlasıyla yoğun ve akademiye ara vermek gibi bir niyeti yok gibi görünüyor.

Tabii yine de belli olmaz.

Bir vatansever olduğunu bildiğimiz Acemoğlu, bakarsınız gelir.

Ama söyleyeyim, ihtimal çok çok düşük.

İlgili Haberler