Acı acı çalan siren sesi panik yarattı. Üsküdar ve Kadıköy'de duyuldu

Acı acı çalan siren sesi panik yarattı. Üsküdar ve Kadıköy'de duyuldu
İstanbul Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinden yaklaşık 2 dakika boyunca duyulan siren sesi vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Olay eski Koşuyolu Kalp Hastanesi civarında saat 23.42 sıralarında yaşandı. Siren sesini duyan çevre sakinleri panik yaşadı. Kimi vatandaşlar evlerinin camlarından siren sesinin duyulduğu sırada cep telefonuyla görüntü alırken bazı vatandaşlarda panikle dışarı çıktı. Bir süre sonra arıza giderilince siren sesi kesildi. Vatandaşlar da evlerine döndü.

Olaya ilişkin Kadıköy Belediyesi'nden yapılan ilk açıklamada, ''Koşuyolu'nda bulunan bir okulda 10 Kasım provası sırasında sirenin çalındığı'' ikinci paylaşımda ise ''Eski Koşuyolu kalp hastanesine, Kaymakamlık bilgisinde kurulan alarmın yanlışlıkla çalındığı'' belirtildi.

Üsküdar ve Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasının çeşitli noktalarında yaklaşık 2 dakika süren bir siren sesi duyuldu. Söz konusu durumu sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaşlar, yetkililere durumun nedenini soran paylaşımlarda bulundu. Bazı vatandaşlar, yaklaşan 10 Kasım nedeniyle yapılan provalardan kaynaklı olabileceğini iddia etti.

NEDENİ 2 SAAT SONRA ORTAYA ÇIKTI

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na ait binada saat 23.42 sıralarında, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" için zaman ayarı yapılan siren tertibatı, sistemsel bir hata nedeniyle çalmaya başladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olaya ilişkin Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan da Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; "Kadıköy'de bu gece (8 Kasım 2020) 23:42'de,Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)'e ait binada, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günüö için zaman ayarı yapılan siren tertibatı,ilk belirlemelere göre; sistemsel bir hata nedeniyle çalmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."