Acı haberler art arda geldi: 2 asker şehit oldu

Acı haberler art arda geldi: 2 asker şehit oldu
MSB'den yapılan açıklamada, 19 Aralık'ta Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan askerin, bugün şehit olduğu bildirildi. Öte yandan, 2018 yılında Irak'ta sivrisinek ısırması nedeniyle tedavi altına alınan bir askerin de bugün şehit olduğu açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, 19 Aralık’ta Hakkâri Çukurca’da yaralanan askerin şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

19 Aralık 2019 tarihinde Hakkâri Çukurca bölgesinde EYP patlaması sonucu yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Aralık 2019 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

SİVRİSİNEK ISIRMASI NEDENİYLE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Milli Savunma Bakanlığı, 12 Eylül 2018 tarihinde Başika Üs Bölgesinde sivrisinek ısırması sonucunda tedavi altına alınan bir askerin de bugün şehit olduğunu açıkladı.

MSB'den yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"Başika Üs Bölgesi'nde nöbet esnasında sivrisinek ısırmasından kaynaklanan Batı Nil Virüsü enfeksiyonu ile rahatsızlanan bir kahraman silah arkadaşımız, 12 Eylül 2018'den bu yana yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, 21 Aralık 2019'da şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."