Açık lise AÖL sınav sonuçları açıklandı

Açık lise AÖL sınav sonuçları açıklandı
Açıktan lise ve ortaöğretim okuyan öğrencilerin merakla beklediği AÖL sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasından duyurdu.

Açık lise AÖL sınav sonuçları belli oldu. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sonuçlar açıldı. 8-9 Aralık tarihleri arasında sınava giren öğrencilerin bugün sınav sonuçları belli olmuş oldu. Peki, AÖL ikinci dönem sınavları ne zaman? İkinci dönem sınavlarına ocak ayında yapacağı kayıt yenileme işlemlerini tamamlamalarının ardından 6-7 Nisan tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 30 Nisan 2019 tarihinde yayımlanacak.

AÖL SINAV SONUÇLARI 

AÖL sınav sonuçlarına http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresi üzerinden Öğrenci numaranızı ve şifrenizi girerek bulabileceksiniz.

AÖL PUAN SİSTEMİ NEDİR?

AÖL soruları, MEB ÖDSGM sitesinde yayımlanırken, sınavda yapılan doğru sayısı üzerinden puanlama öğrenilebiliyor. Her sınavda toplam 20 soru soruluyor. Her sorunun puan değeri 5. Öğrenci 9 soruya doğru cevap verirse, 45 puan alıyor. 45 puan en düşük geçme notu olarak MEB tarafından önceden açıklanmıştı.