Açılan hastaneler deprem tedbiri mi?

Peşpeşe devreye sokulan hastanelerde sizce bir tuhaflık yok mu?

Aklınıza hiç mi deprem gelmiyor?

Dikkat ederseniz açılışı yapılan bu sağlık kuruluşları İstanbul'un fay hatlarının ya üstünde, ya da çok yakınında.

Hareket tarzı doğrudur. Bu hastane planlamaları özellikle yapılmış gibi duruyor. Şimdi bunlara mutlaka yeni yollar da ilave edilmeli.

Türkçemize kıymayın

Mustafa Şahin soruyor:

"Dil Devrimi bugünler için mi yapıldı?

Dilimizin korunması kıonusunda bazı televizyonlar başta olmak üzere tüm medyayı göreve davet ediyor ve "Bu vurdumduymazlık devam ettiği sürece yakında çocuklarımızla bile anlaşamayacağız" diyerek Türkçemizin geleceği konusundaki endişelerini dile getiriyor.

Dr. Raif Yazıcıgil de aynı düşüncede. Bir örnek mi istiyorsunuz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca... Daha A seslisinin telafuzunu beceremiyor. Dünyaya hâlâ dunya diyenlerin tamamı Bakanlar Kurulu'nda. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı ekipte.

Sizden gelenlere devam

Eskişehir'den Raşit Yalçın mesajıyla beni uçurdu. Turgay Yılmaz'ın ise hicivleri güzeldi. İşte onlardan bir demet:

* Son günlerdeki tartışmalar nedeniyle Sırrı Süreyya Önder'e zevzek türküsünü hediye ediyorum.

* Kılıçdaroğlu, seçime girebilmeleri için Davutoğlu ve Babacan'a yardım edeceklerini söylemiş. Anlaşılan bunca yıla rağmen siyaset yapmayı öğrenemedi. Buna yanıyorum.

* Mansur Yavaş'ın yardım kampanyaları akıllıca; Durumunuz uygunsa bir fatura da siz ödeyin.

* Çok gübre, çok ilaç ve çok sulamayla fazla ürün alınamayacağını çiftçilerimiz öğrenmeli.

* Çiftçiler Günü mesajlarından anladığım; herkes tarımın önemini kavramış durumda ama hâlâ gübre ithalatını beceremiyorlar.

Patron hasta olmasın

* Gaziantep'de bir fabrika, korona virüs kapan işçilerine ceza verecekmiş. Mükemmel bir önlem, kendilerini tebrik ederim. Ya fabrika sahibi hastalanırsa? İşsizlik hastalıktan daha beter bir bela.

* Bahis nedeniyle maçlar tekrar başlayacakmış. Bahse girerim, başlamayacak.

* Kapalı iş yerlerine gelen faturaları kim ödeyecek. Anlaşılan kendi kendilerine çalışmışlar.

* AVM'lere gösterdikleri vefadan dolayı akın edenleri ayrıca kutluyorum.

Turgay Yılmaz bir de bana özel not düşmüş: "Bizim mahallede de iki tane köstebek var. Kedilerle rekabetleri görülmeye değer..."

Soruyorum

Tekrarlıyorum: Korona virüsten ölüm iş kazasına girer mi?

Üçüncü kez soruyorum, hâlâ cevap yok...

Dul kadınlarınağıtı: FADO

İber yarımadasını kasıp kavuran bir müzik türünden bahsetmek istiyorum. Özellikle balıkçı eşlerinin doğal olarak yarattığı bir ağıt türü fado... Asırlardır söylenegelen, son günlere kadar etkisi hiç eklismeyen fado tutkusu bu bölgede hâlâ devam etmekte. Bu akımın ünlü ismi Amalia Rodrigez'in kaset ve CD'leri en çok rağbet edilen önemli turistlik hediyeliklerin başında gelmekte.

Aramızda Müzik Var

TRT 2 yine muhteşem bir programı gösterime soktu. Fuat Güner'in yeni nesil rockculardan biriyle söyleşisini zevkle izledik. Yakın zamanda tarihi mekanlarımızda konserler veren Morina ile söyleşisi güzeldi.. Finaldeki Pet Una Fado için Portekiz arabeski demem bile hafif kalmakta. Final repertuarına alınmış eserlerin hepsi birer olaydı. Ortalığı yıkıp geçtiler. Morina'nın geçen yıl Aspendos dahil Türkiye konserlerinde gördüğü olağanüstü ilgiyi de hatırlatayım...

Tarihe not düştüler

TRT 2'de İzmir'in kurtuluşuyla ilgili dokümanter de tarihe katkı oldu. "Savaşın Profesyonelleri" belgesel niteliğindeydi. İzmir'in düşmandan alınışından 1937 manevralarına kadar çekilen filmi iyi araştırıp toparladılar.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim; İstanbul'un fetih kutlamalarında etno sporcuların gösterileri biraz fazla geldi. Mehteran takımı ise müthişti.

Özlemişiz

Orhan Ayhan'la programında Kazım Ayvaz'ın vefatında yayınlanan bölümü tekrar izledik. Diğer konuklar da Salih Bora ve Turgay Renklikurt idi. Orhan ağabeyi özlediğimi de itiraf etmeliyim.

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları