Açlığı bastırmanın bilimsel olarak kanıtlanmış 4 yolu! Kilo almadan beslenmek elinizde

Açlığı bastırmanın bilimsel olarak kanıtlanmış 4 yolu! Kilo almadan beslenmek elinizde
Kilo vermeye ya da aldığınız kalorileri azaltmaya mı çalışıyorsunuz? Öyleyse  tok ve tatmin olmuş hissetmeniz çok önemli. Az kalori aldığınızda veya daha sağlıklı yiyecekler tükettiğinizde bunu başarmanın zor olduğunu düşünebilirsiniz ancak doğru şeyleri yiyerek ve bilimsel olarak kanıtlanmış ipuçlarını dikkate alarak açlığınızı kolayca bastırabilirsiniz. 

Milliyet'ten pembenar'ın haberine göre, doğru şeyleri yiyerek ve bilimsel olarak kanıtlanmış ipuçlarını dikkate alarak açlığınızı kolayca bastırmanız mümkün. İşte bunları yaparak rahat bir nefes alabilirsiniz

1-Kahve için 

İster inanın ister inanmayın, kahvenin sağlık açısından birçok yararı var. Yapılan çalışmalar kahvenin peptid YY (PYY) salınımını arttırdığını da gösteriyor. Bu, yemeye yanıt olarak bağırsak tarafından üretilen ve tokluk hissini destekleyen bir hormondur. Kahvenin kalorisi diğer atıştırmalıklardan daha düşük olmakla kalmaz, aynı zamanda size enerji verebilir ve öğün aralarında tok hissetmenize yardımcı olabilir.

2-Protein alımınızı artırın

Protein açısından zengin yiyecekler tüketmek, kilo vermenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda daha uzun süre tok hissetmenizi de sağlar. Bir yandan da kalori alımınızı azaltarak yağ kaybetmeye çalışırken kas kaybını önlemeye de destek olur.

3-Zencefil yiyin 

Zencefilin kan şekeri seviyesini dengeleme, mide bulantısını giderme, kas ağrısını hafifletme ve iltihabı kurutma dahil olmak üzere sağlık açısından pek çok yarara sahip olduğu biliniyor.Son araştırmalar, zencefil tüketmenin açlığı azaltabileceğini de gösterdi. Bu etkiyi hissetmek için sıcak suya biraz zencefil atarak çay gibi içebilir veya sağlıklı tariflerde kullanabilirsiniz.

4-İyi uyuyun 

Güzel bir uyku çekmek, birçok nedenden ötürü hayati önem taşır. Ancak bunun doğrudan açlık ve kilo alıp verme ile bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Yeterince kaliteli uyku almak aslında açlığı azaltmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda uykunuzu tam olarak almamak, iştahınızı yüzde 34 artırabilir. Bu nedenle uyku için en az 7-8 saati hedefleyin ve her zaman dikkatinizi dağıtmadan kaliteli bir uyku çekmeye çalışın.

222222222.jpg