Açlıktan ölsün diye eşeğin ağzını telle bağladılar. Bunu yapanın da iyi insanların da bir oy hakkı var

Açlıktan ölsün diye eşeğin ağzını telle bağladılar. Bunu yapanın da iyi insanların da bir oy hakkı var
Samsun’da bir eşeğin ağzını telle bağlayıp dondurucu soğukta ölüme terk ettiler. Durumu fark eden bir vatandaş eşeğin ağzındaki teli çözdükten sonra çenesi soğuktan kilitlenmiş eşeği veterinerde tedavi ettirdi. Uzun süre aç kalan hayvanı elleriyle besleyen vatandaş büyük takdir topladı.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Geçtiğimiz ay Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gözleri görmeyen bir eşek sahibi tarafından işkenceye maruz kalmıştı. Eşeğe bir yandan sopayla vuran adam, diğer taraftan hayvanını üzerine iki köpeği saldırtmıştı. Bu görüntüler sonrası şarkıcı Haluk Levent eşeği İzmir’e getirterek sahiplenmişti.

Daha bu olayın yankıları devam ederken bir vahşet videosu da Samsun’dan geldi. Dondurucu soğuklarda ağzı telle bağlanan eşek açlıktan ölsün diye doğada tek başına bırakıldı. Ufak bir kızın eşeği fark edip babasına haber vermesiyle ise eşek ölümden kurtuldu.

Samsunlu vatandaş Tunay K. hayvanı kurtardığı ana ait videoda tepkisini, “Allah belasını versin. Kış günü hayvanın burnunu telle sıkmışlar ölsün diye. Bu hayvanın günahı ne şuraya bak hayvanı ne hale sokmuşlar. Bu hayvanın aç kalıp ölmesini mi istiyorsunuz?” ifadeleriyle dile getirdi.

Çenesi soğuktan donan ve kilitlenen eşeği veterinere götüren Tunay, eşeği tedavi ettirdi ve uzun süre aç kalan eşeği elleriyle besledi.