Adalar Belediyesi'ne haciz şoku!

Adalar Belediyesi'ne haciz şoku!
Adalar Belediyesi'nde haciz şoku yaşandı. Belediyeden 20 milyonu aşkın alacağı bulunan bir inşaat firması, icra müdürü ve şirket yetkilileri ile belediyeye gelerek haciz işlemi başlattı.

Edinilen bilgiye göre Adalar Belediyesi'nden 20 milyonu aşkın alacağı olan Simge İnşaat LTD ŞTİ alacağının tahsili için İcra Müdürlüğüne başvurdu. Yapılan tebligatlara ödemenin gerçekleşmemesi üzerine firma yetkilileri belediye hakkında haciz işlemi başlattı. Önceki hafta belediyeye başvuran firma yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya’nın zaman talebi üzerine haciz işlemini erteledi. Firma yetkilileri 1 Haziran Çarşamba gününe kadar ödeme yapılmaması üzerine haciz işlemi başlattı. Firma sahibi ve avukatı 3 Haziran Cuma günü İcra Müdürü ile Adalar Belediyesi’ne gelerek haciz işlemini başlattı.

“BELEDİYEYE HACZE GELMEK İSTEMEZDİK”

Hacze ilişkin açıklama yapan firma avukatı Ertuğrul Korkmaz “Görüşmeler yapıldı, dolaylı ödemeler oldu ancak uzlaşma olmadı. Hacze geldik. Önce uzlaşma görüşmeleri yaptık ancak ortak yol bulamadık. Polislerde vardı, herhangi bir zorluk olmadı. Belediyede bazı odalar kapalıydı o odalara giremedik. Uzlaşma görüşmeleri devam ediyor, biz belediyeye hacze gelmek istemezdik. Ama ödemeler olmayınca haciz yapmak durumunda kaldık” dedi.

6 YAZICI VE FOTOKOPİ MAKİNESİ HACZEDİLDİ

Yapılan haciz işlemi sonucunda belediyenin demirbaş kaydında bulunan belediyenin girişindeki fotokopinin, meclis salonundaki büyük ayaklı klimanın, 6 adet kadar yazıcının haczedildiği öğrenildi. Çalışmalar kapsamında İşletme Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğünde bulunan kasaların açılarak içlerine bakıldığı ancak kasadapara bulunmadığı belirtildi.

İHA