İsveç ve Finlandiya’dan FETÖ ve PKK mensuplarının resmen iadesi istendi

İsveç ve Finlandiya’dan FETÖ ve PKK mensuplarının resmen iadesi istendi
Adalet Bakanı Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'ya PKK ve FETÖ mensubu teröristlerin iadesine ilişkin talepleri hatırlatan yazı gönderildiğini açıkladı.

NATO üyeliği için katılım protokolleri imzalanan İsveç ve Finlandiya''ya Türkiye''den ilk resmi talep gönderildi. Adalet Bakanı Bozdağ, yaptığı açıklamada "İsveç ve Finlandiya''ya PKK ve FETÖ mensuplarının iadesine ilişkin yazı gönderildi" diye konuştu.

Bakan Bozdağ katıldığı bir televizyon kanalında İsveç ve Finlandiya’yla imzalanan mutabakata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, mutabakat çerçevesinde iadesi istenen teröristler hakkında bu ülkelere taleplerin hatırlatıldığı bir yazının gönderildiğini söyledi.

Bakan Bozdağ, İsveç ve Finlandiya''nın terörist iadesine ilişkin, "Talep yazılarımızı Dışişleri Bakanlığımıza ilettik. Gönderdiğimiz dosyalarda somut deliller var" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ daha önceki açıklamalarında Finlandiya’da 6 PKK’lı, 6 FETÖ’cü terörist, İsveç’te ise 10 FETÖ’cü, 11 PKK’lı teröristin dosyalarının ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekletildiğini hatırlatmıştı.

(İHA)

İlgili Haberler