Bekir Bozdağ'dan Sedat Peker'in BAE'den iadesiyle ilgili flaş açıklama

Bekir Bozdağ'dan Sedat Peker'in BAE'den iadesiyle ilgili flaş açıklama
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Türkiye'ye iadesine ilişkin açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sedat Peker ve gündemdeki diğer başlıklar ile bakanlığın planlamaları hakkında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"İADE TALEBİMİZİ BAE''YE ULAŞTIĞINI DEĞERLENDİRİYORUZ"

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker''in, BAE''den Türkiye''ye iadesine ilişkin açıklamada bulunan Bozdağ, "Bildiğiniz gibi Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri''ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı." ifadelerini kullandı.

İşte Bekir Bozdoğ''ın açıklamalarından öne çıkanlar:

KAŞIKÇI DAVASININ NAKLİ İDDİASI

Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz."

ADNAN OKTAR DAVASINDAKİ TAHLİYE TARTIŞMASI

HSK Birinci Dairesi, İstanbul BAM 1. Ceza Dairesi hakimleri ve bazı savcılar hakkında inceleme izni verdi."

HDP''Lİ SEMRA GÜZEL''İN FİRAR ETTİĞİ İDDİASI

Semra Güzel''e bilinen adreslerinde ulaşılamadı. Resmi kanallar açısından yurt dışına da çıkış gözükmüyor."

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN''İN İADESİ

''''Maalesef bugüne kadar ABD bu talebimize olumlu cevap vermedi. Türkiye olarak biz iade konusunda ısrarımızı ve bu konudaki haklı talebimizi en üst düzeyde dile getirmeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti''nin bu talebinin yerine getirilmesini sağlamayı bundan sonradan devam edeceğiz''''

İlgili Haberler