Adalet Bakanı Bozdağ: ABD, Gülen'i vermezse, Türkiye'yi bir teröriste feda eder

Adalet Bakanı Bozdağ: ABD, Gülen'i vermezse, Türkiye'yi bir teröriste feda eder
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen'in iade süreciyle ilgili "ABD iade etse de etmese de bu siyasi bir karar olacaktır. ABD eğer iade etmezse Türkiye'yi bir teröriste feda etmiş olacaktır." dedi.

İşte Bozdağ'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye'nin 81 ilinde 10 milyondan fazla insan 7 Ağustos'ta meydanlardaydı. Böylesi bir birlikteliğe Türkiye ilk defa şahit oldu. Yüzlerce yıldır verilemeyen fotoğrafı Türk siyaseti ve Türk halkı bütün dünyaya vermiştir. Bu birliğin mesajıdır. Bundan böyle darbelerin Türkiye'de yapılamayacağının dosta düşmana ilanıdır. Heşeye ben karar veririrm diyor millet. Dostlarımızın sevindiği bir gündür. Bundan sonra da bu millet dostlarını sevindirmeye, düşmanlarını üzmeye devam edecektir.

ABD'DEN GÜLEN'İN İADESİYLE İLGİLİ HENÜZ RESMİ BİR YANIT YOK

Biz bakanlık olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için 4 ayrı dosya ve eklerini ABD'ye hem elektronik ortamda hem de resmi olarak ilgili makamlar aracılığıyla gönderdik. Gülen'in geçici olarak yakalanıp tutuklanmasını istedik. ABD bu yazıları aldıktan sonra bizden neden bu tutuklama talebinin acil olduğunu sordular, bizde cevapları gönderdik. Ardından da şahsıma mektup geldi, iki ülke arası uzmanların gelip gidebileceğine dair. Bizde öncelikle sizden uzman heyet gelsin sonra da Türkiye'den bir heyet ABD'ye gitsin dedik. Dışişleri Bakanı ile bizzat geleceğimi de ifade ettim. Henüz buna bir cevap vermediler. Ancak Gülen'in iadesi konusunu görüştükleri ortaya çıkıyor. Ziya daha önce bir iade talebiyle ilgili bu kadar bir değerlendirme yapamdılar. Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz. ABD'de bu darbe girişiminin Gülen iradesinde gerçekleştirildiğini çok iyi biliyor. Biz ABD yönetimine empati yapmalarını öneriyoruz.Böyle bir durumda kendileri nasıl bir tutum sergiler.

ABD'NİN KARARI SİYASİ BİR KARAR OLACAKTIR

Bin Ladin ikiz kuleleri bombaladığında ABD dünyaya delil mi sundu? Ladin yaptı dedi herkeste ABD'ye destek verdi. Gülen'in hukuksal olarak iade edilmesi hukuksal bir süreç bu da elbette olcaktır. ABD iade etse de etmese de bu siyasi bir karar olacaktır. Türkiye ile ABD dost ve müttefik iki ülkedir. ABD eğer iade etmesze Türkiye'yi bir teröriste feda etmiş olacaktır. Gülen artık ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı maşa olma vasfını yitirmiştir. Bu saatten sonra ben FETÖ'cüyüm diyerek toplumun içine dahi çıkamazlar. Herkes kapılarını kaptmışlardır. Bunlara artık cemaat de dememek gerekiyor, diğer yaoılara saygısızlık olur.

Örgütün elebaşısı "kozmik oda"dan aldığı bilgilieri kime aktarıyor? Dinlemelerde gördük, bütün siyasileri dinliyolar. Bunlar diğer devletlerin işine yarar. Bu yapılar bu ilgileri topluyor onlarda Pensilvanya'daki zata aktarıyor. O zatta bu bilgileri napıyor, başkalarına mı aktarıyor onun taktirini de mşllete bırakıyorum. İstihbarat okulları artık deşifre olmuştur. Tüm dünyada da bu böyledir. 

Türkiye'de ABD karşıtlığı zirve yapmış durumda. Bu nefrete doğru gidiyor. Gülen iade edilmezse Türkiye-ABD ilişkileri olumsuz etkilenir. CIA, FETÖ'nün itibarını sıfırladığını ABD yönetimine doğru aktarmıyor. Ortada bir bilgi akışında sağlıklı bir iletişim olmadığına inanıyorum. Umarız ki ABD yönetimi bunu yeniden ele alır. ABD içerisinde de demokrasiye inanlarda bu yapılanmaya karşı çıkıyor. Bu değerler çünkü ABD'yi ve AB'yi ayakta tutuyor. Türkiye demokrasi destanını yazmasına rağmen başka ülkelerden yeterince taktir almamıştır, maalesef. Umarım ABD Türk halkının dostluğunu daha çok önemser. ABD büyük bir devlettir Gülen'i Türkiye'ye iade edileceğine inanıyorum.

"ÖRGÜTÜN TÜRKİYE'DEKİ 1 NUMARASI KİM?"

Benim şuana kadar gördüğüm şu bu işin bir numarası tartışmasız Fetullah Gülen. Ama Gülen'i vekaleten Türkiye'de bu işi idare eden bir numara kim? Henüz netleşmiş bir şey yok. Yurtta Sulh Konseyi'ndeki üyeler kim? Başbakan lim olacaktı? Bakanlar kim olacaktı? Net bir delil henüz ortada yok. Deşifre ve analizden sonra çok daha net şeyler söyleme imkanımız olacaktır. Firari olanların yakalanması halinde de pek çok veri ortaya çıkacaktır.

"BU ÖRGÜTLE KİMİN İLGİSİ VARSA ONLARA SESLENİYORUM..."

Gülen, nasıl ifade vermeleri gerektiğine dair talimat vermiş. Yapının çözülmemesi için bir talimat hazırlanıp yayınlanmış. Bu talimata uygun ifadeler aslında örgütü zaten deşifre ediyor. Gülen, çözülememeleri için onları motive etmeye çalışıyor. Kaçan, gözaltında veya tutuklanan kim varsa herkese söylüyorum, ülkeyi, halkını, dinini  seviyorlarsa ne biliyorlarsa doğrudan anlatmalılar. Gülen'in sapık analayışı ocakları söndürdü. Bu gazla daha ileride hangi vahşi suçlar işlenecek, bunu kestirmek hayli zor. PKK, DAEŞ ve FETÖ'nün zihniyeti aynı. Tekrar tekrar çağrıda bulunuyorum aklınızı özgürce kullanın.

"ALTIN NESİL DEDİLER, BİR NESLİN ALTINI OYDULAR"

Bu konuyla ilgili 81 ilde devam eden soruşturmalar var. Elde edilen deliller ve ifadeler var. Bunların değerlendirilmesinin de yapılması gerekior, bu ileride netleşecektir. Bu tür yapılarda deve kuşu misali bir anlayış var. Kafanızı ne kadar kuma gömseniz de hepimiz sizi gördük. Suç üstü hal ve 79 milyonun şahitliği var ortada. Bu yapıda gizlilik çok önemli. Şeffaf olmayan her yapı herzaman herkes için tehdit oluşturur. Bir yerde insanlara kod adı veriliyorsa orası gayri meşru, gayri ahlaki, gayri dini bir yerdir. Bunlar bunu bir ibadet aşkıyla yapıyorlar. Yanlışı ibadet aşkıyla yapanın ne dünyada ne de ahirette yeri vardır. 'Altın nesil' dediler bir neslin altını oydular, az kalsın devletimizin de altını oyacaklardı, halkımız izin vermedi.

16 BİN TUTUKLU, 6 BİN GÖZALTI...

Elimdeki rakamlara göre tutuklanan 16 bin civarında, gözaltında da yaklaşık 6 bin kişi var. 7 bin 668 civarında da hakkında adli kontrol kararı alınmış kişi var. Bu rakamlar sürekli değişiyor.