Adalet Bakanı Gül'ün sözleri Gülen ile görüşen AKP'lileri akıllara getirdi

Adalet Bakanı Gül'ün sözleri Gülen ile görüşen AKP'lileri akıllara getirdi
Adalet Bakanı Gül’ün, “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" sözü daha önce ABD'de FETÖ elebaşı Gülen ile görüşen AKP'li isimleri yeniden akıllara getirdi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara’da yaptığı konuşmada FETÖ hakkında dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Gül, "Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" dedi.

Adalet Bakanı Gül’ün açıklamaları Pensilvanya’ya giderek FETÖ ele başı Gülen’i ziyaret eden AKP’li isimler yeniden gündeme geldi.

12 VEKİLİN ZİYARETİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

24 Haziran seçiminde AKP’den milletvekili adayı olan 12 ismin FETÖ elebaşı Gülen’i ABD’de ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.  Bu isimlerden 5’i ise seçilebilecek sıradan aday olmuştu.

O dönem AKP Grup Başkanvekili olan Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray'dan 1. sıra, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Burdur'dan 1. sıra, AKP Siirt eski Milletvekili Osman Ören, Siirt'ten 1. sıra adayı yapıldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, seçim bölgesi olan Bitlis'ten İstanbul'a alınarak, 5. sıradan aday gösterildi. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Kayseri 5. sıradan aday oldu.

milletvekili.png

ÖZHASEKİ’DEN ABD’YE MEKTUP

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasek’nin daha önce hiç Pennsilvanya’ya gitmediğini söylemesine rağmen, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı. Bir grup iş adamını ABD’ye götüren Özhaseki’nin sonrasında Gülen’in evinde çalışan Mahmut Yeter’e teşekkür mektubu gönderdiği öğrenildi.

ozhaeki-001.jpg

FETÖ’den yargılanan çok sayıda iş adamı, kendilerini Pensilvanya’ya götüren ismin Mehmet Özhaseki olduğunu ve Özhaseki’nin FETÖ’nün çalışmalarına destek verdiğini anlatmıştı.

sdsfssd-001.jpg

BURHAN KUZU’NUN GÜLEN İLE FOTOĞRAFI ÇIKMIŞTI

Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu’nun FETÖ ele başı Gülen ile aynı sofrada yemek yerken fotoğrafı çıkmıştı. FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada AKP içinde ByLock kullanan bir tane bile vekil olmadığını savunan Kuzu, söz konusu fotoğrafı oldukça çarpıcı bir şekilde savunmuştu.

burhan-kuzu-ile-gulen-ayni-sofrada-bulustugu-fotografi-savundu-291584-5.jpg

Kuzu, 2017 yılında Twitter hesabında yaptığı paylaşımda kendisini savunmak yerine fotoğrafı gündeme taşıyan Yeniçağ gazetesi ve OdaTV’yi hedef almış, iki gazeteyi de FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışmıştı.

kuzu1-001.pngkuzu2-002.pngkuzu3-001.png

ARINÇ: “GÜLEN, ZİYARETİMDEN MEMNUN KALMIŞTI”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, 17/25 Aralık operasyonları öncesi ABD’ye giderek FETÖ elebaşı Gülen ile görüştüğünü ve bu görüşmeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde yaptığını söylemişti.

Katıldığı bir canlı yayında konuşan Arınç, yaptığı görüşmeler sırasında yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili bir izlenime kapılmadığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben iki defa Amerika’ya gittim. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a böyle bir görüşme yapmam uygun mu dedim, gittim görüştüm. 15 Temmuz girişimiyle ilgili hiçbir işaret görmedim. 17-25’i de hissetmedim. Emniyet yapılanmasıyla ilgili olumsuzluklar kulağımıza gelmeye başlamıştı. Amerika’dan döndükten 3-4 ay sonra koruma müdürümüz geldi. ‘Emniyette bir laf dolaşıyor’ dedi. ‘Siz Amerika’ya gitmişsiniz, onunla konuşmuşsunuz, çok kötü bir görüşme olmuş’ dedi. Zaten çıbanın başı emniyet benim bildiğim. Ama silahlı kuvvetlerde yapılanma olduğu aklımızın ucuna bile gelmedi. Böyle bir haberi kasıtlı olarak çıkarmışlar. O (Fethullah Gülen) ziyaretimizden memnun kaldı, bizi kapıya kadar uğurladı. Ne 17-25 ne sonrası ne de 15 Temmuz’a giden süreçle ilgili milyonda bir iz görmedim.”