Adalet Bakanı Gül'den flaş FETÖ açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den flaş FETÖ açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ davalarının yıl sonuna kadar biteceğini düşündüğünü söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. FETÖ davalarının yıl sonuna kadar biteceğini düşündüğünü söyleyen Gül,  CHP heyetinin Gülen dosyalarını incelemesiyle ilgili olarak da ana muhalefet partisinden bir teşekkür beklemediklerini belirterek "İddialarının geçerliliği yoktur" ifadesini kullandı.

Gün'ün açıklamaları şöyle:

"(FETÖ yargılamaları) 2018 sonunda bu yargılamaların artık Türkiye'nin yargı gündeminden düşeceğini, tamamlanacağını düşünüyorum Fiili darbe davalarının genel itibarıyla yüzde 70 oranında ilk derecede sonuçlandığını söyleyebiliriz. Darbe davalarında 287 dosyanın 171'inde karar verilmiştir, 116 dava devam etmektedir. 2140 mahkumiyet, 1478 beraat kararı verilmiştir.

Darbe davalarında 622 sanık ağırlaştırılmış müebbet almıştır; bu sanıklardan 31'i hakkında dörder kez, 4 sanık hakkında da üçer kez ağırlaştırılmış müebbet vardır. 887 sanık da müebbet hapis cezası ile cezalandırılmıştır. 631 sanığa da 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmiştir.

Burada gerçekten ciddiyetsizlik var, ne oldu, bir Amerikalı aradı, kim aradı, ne söyledi? Bunu milletle paylaşmak zorunda. Ama asıl hazin olan, siz Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığına talipsiniz, adaysınız, siz devletin ilgili kurumlarından gelen bilgilere değil de bir gelen telefona —acaba işlettiler mi, kim aradı, ne söylendi- buna itibar ediyorsunuz. Türk milleti, devleti asla gidip böyle bir yaklaşıma, tarza teslim etmez.

107.175 kişi ihraç işlemine tabi tutulmuş. OHAL Komisyonu'na 108.905 başvuru var, 19.500'ünde karar verilmiş. 970 tüzel ya da gerçek kişinin iadesi kabul edilmiş.

(CHP heyetinin Gülen dosyalarını incelemesi) Buradan asla 'doğru yapılmış, elinize sağlık' diyecekleri bir şey beklemiyoruz… İddialarının geçerliliği yoktur. Türkiye'de bu işlemleri yapan saygın hakimlerdir, savcılardır."