Adalet Bakanı'ndan vize krizi açıklaması

Adalet Bakanı'ndan vize krizi açıklaması
Adalet Bakanı Gül, ABD ile yaşanan vize krizi ve sonrasında gelen heyetle gerçekleştirilen görüşmeler hakkında açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD ile yaşanan vize krizine ilşikin, "Vizelerle ilgili olumlu bir gelişme bekliyoruz. Çözüm konusunda tarih vermek imkansız" dedi.

Bakan Gül'ün açıklamaları şöyle:

ABD İLE VİZE KRİZİ

Ben daha olumlu anlamda seyredilmesi gerektiğini düşünüyorum. ABD heyeti ile görüşmeler olumlu geçti. ABD'nin bazı talepleri karşılandı. Vizelerle ilgili olumlu bir gelişme bekliyoruz. Çözüm konusunda tarih vermek imkansız. Türkiye'deki yargılamalarla ilgili tüm hususlar uluslararası çerçevede yapılmaktadır. 

TUTUKLU ABD KONSOLOSLUĞU ÇALIŞANI METİN TOPUZ

Metin Topuz'un örgütlerle ne ilişkisi olduğu ortaya çıkacak, soruşturma devam ediyor. Şüphe kuvvetli olduğu için tutuklama kararı verilmiştir. Ama kesin şunu- bunu yaptı diyemeyiz, yargılama sonunda göreceğiz onu. Öncelikle bu Türk vatandaşı, ABD'nin üzerine alacağı bir şey yok ki. Eğer suçsuzsa en fazla kendi vatandaşımızı biz koruruz. Mahkeme sonucunda suçsuz olduğu ortaya çıkabilir ama kuvvetli şüpheler olduğu için şu anda tutuklu. 

GÜLEN'İN İADE TALEBİ 

Örgütün lideri Gülen'le alakalı darbe öncesinde de iadesiyle ilgili talep yapılmıştı. ABD ile aramızda yapmış olduğumuz adli yardım anlaşmasına göre Gülen'in iade edilmesi gerekmektedir. ABD'ye, Türkiye'de bulunan biri saldırıda bulunsa Türkiye bu konuda şuna gitmeyecekti; Şuna gidin, kanıt verin demez. Türkiye iade ederdi. Çünkü bu uluslararası hukukun da gerekliliğidir. Ama ABD her türlü belge gönderilmesine rağmen iade hususunda bir gelişme olmamıştır. Ama şu an herhangi bir gelişme yoktur. 5 talepname oldu şimdiye kadar ama neredeyse 100 klasör belgemiz ABD'ye iletildi. 

MÜFTÜLERE NİKAH YETKİSİ YASASI

Laikliğe aykırı bir düzenleme değil. CHP üyelerinin yüzde 90'ı bunu ilk yapacaklardandır. 

İlgili Haberler