Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

Adalet terazisi

Eğer bir ülkede adaletin terazisi hukukun genel hükümlerine değil de yönetenlerin siyasi iradesine göre tartıyorsa orada demokrasiden, hak ve özgürlüklerden bahsedemezsiniz.

Ne diyor şair;

Devlette baş bulmak gecikebilir Adalet gecikmez tez verilmeli

Siyasi iktidar elde ettiği güç ve ihtişamın cazibesine kapılarak; her şey benim istediğim gibi olacak, yargı benim istediğim gibi karar verecek .Benden habersiz bu ülkede kuş bile uçmayacak noktasına gelmişse monarşinin ve oligarşinin egemen olduğu rejimlerden ne farkınız olur?..

Bir defa; sandıktan çıkan milletin iradesini tanımıyor ve biz bu sonucu kabul etmiyoruz diye bas bas bağırıyorsunuz. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali Yavuz'un "Hiçbir şey doğru olmasa bile yine de bir şey oldu ama biz fark edemedik" sözleri gerçekten demokrasi anlayışının nasıl pespaye olduğunun en bariz örneğidir.

Şimdi biz bu koca koca adamlara bu saatten sonra şeytan aldı götürdü satamadan getirdi oyununumu öğreteceğiz. Günlerdir, Büyükçekmece'de usulsüzlük var dediler ancak YSK'ya yaptıkları başvuruda Büyükçekmece ile ilgili hiç bir ciddi iddia ortaya koyamadılar.

Algılar yalan, olgular yalan, dolgular yalan...

Kamu gücünün hakim olduğu yerde bir muhalefet partisinin herhangi bir ilçede veya ilde fırıldaklık çevirmesi mümkün mü?.. Devleti elinde bulunduran ve ülkeyi Tek Adam rejimi ile yönetenler bu gerçeği bilmiyor olamazlar.

Bu arada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un 15 Temmuz gecesi Akıncılar'da tutuklanan Adil Öksüz'ü gece karakolda ziyaret edip salıverilmesini sağlayan bir kişi olduğu iddia edilmesine rağmen bugüne kadar kamuoyunu tatmin edecek bir cevap verilebilmiş değil...

Yaklaşık 17 yıldır iktidarda olmalarına ve her türlü kontrol denetim mekanizmasını ellerinde tutmalarına rağmen ortaya çıkan bu sonucu kabul etmek zorlarına gidiyor ki CHP ve İYİ Parti'ye PKK ve Feto yaftası yapıştırdılar. Emperyalist işbirlikçisi dediler Velhasıl söylenebilecek ne kadar olumsuz cümle varsa hepsini söylediler ama başaramadılar. Çünkü Elhamdülillah maskesi takarak şerlik peşinde koşarsınız bir gün yollarımız kördüğüm olur. Belki beşeri adaleti etki altına alabilirsiniz ama İlahi adalet bütün hesaplarınızı ters düz eder.

Sandıktan çıkan irade ne ise ona saygılı olacaksınız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü hiç unutmayacaksınız.

Ne kadar güçlü olursanız olun, bu devletin kuruluş felsefesini değiştiremezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli ve Üniter bir devlettir. Yeni Osmanlıcı ve eyalet hayalleri kuran kim varsa aklını başına alsın. Bu saatten sonra ne kadar güçlü olursanız olun devletimizin kuruluş felsefesini değiştiremezsiniz..

Atatürk çarpar adamı...

 

Yazarın Diğer Yazıları