Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı AKP teşkilatı oldu!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı AKP teşkilatı oldu!
Yönetim kurulunda hakim ve savcıların olması gereken Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın yönetimine AKP’li isimlerin geldiği ortaya çıktı. Son dönemde yönetimde uzun süre görev alan isimler istifaya zorlanarak yerlerine AKP’liler atandı.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Adalet Teşkilatı’nı Güçlendirme Vakfı’nda son dönemde kurum içinde uzun dönem görev yapan müdürlerin görevden alınarak yerine AKP’li isimlerin atandıkları ve bu isimlerin liyakatsiz kişileri atadıkları ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adalet Teşkilatı’nı Güçlendirme Vakfı’nda yaşanan usulsüzlüklerle ilgili kendisine ulaşan mektubu kamuoyu ile paylaştı.

Söz konusu mektupta vakıf içinde meydana gelen usulsüz görevden almalar ve bazı isimlerin istifaya zorlanması gibi ayrıntılar bulunuyor.

Tanal’ın paylaştığı mektuba göre, vakıf içinde 23 yıl görev alan ve son 4 yılını genel müdür olarak geçiren Kazım Kaşıkçı genel müdürlük görevinden alınarak, vakıf içindeki araç işletmesine müdür yardımcısı olarak atandı. Kaşıkçı’nın yerine göreve getirilen Enes Günay ise AKP’de gençlik kolları başkan yardımcısı olarak görev alıyor. Günay ayrıca AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in kayın biraderi…

Enes Günay’ın kendisini bu göreve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün getirdiğini bazı yerlerde de beyan ettiği öğrenildi. Günay’ın göreve geldikten sonra kendisine yakın isimleri müdür yardımcısı olarak atadığı gelen haberler arasında yer alıyor. Atanan isimlerin liyakatsiz ve 22-30 yaşları arasında olduğu öğrenildi.

21 YILLIK MÜDÜRÜ İSTİFAYA ZORLADILAR

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı içinde yaşanan bir başka usulsüzlük ise uzun süre müdürlük yapan bir ismin istifaya zorlanması oldu. Vakıf içinde 21 yıl muhasebe müdürü olarak görev yapan Veysel Karadağ, görevden alınarak muhasebe şefliğine atandı ve istifa etmesi için kendisine aşağılayıcı davranışlarda bulunuldu. Vakfın diğer işletme müdürlerine de aynı şekilde kötü muamelede bulunularak istifaya zorlandıkları ortaya çıktı.

Yaklaşık 6 önce atanan yeni müdürler, vakfı ileri götüreceklerini vaat etseler de büyük mali külfete sebep oldukları ve bu yükün bit milyon 800 bin lira olduğu gelen haberler arasında yer aldı.

Tanal'un kamuoyu ile paylaştığı usulsüzlerin yer aldığı o mektup şöyle:

ec-y8xbwwaasvjd-(1).jpgec-y8xcxoaaatzp.jpgec-y8xzx4aux9ja-(1).jpg