Adalet yerini ne zaman bulacak? 2018 yılında öldürülen 8 yaşındaki kız çocuğunun davası yine ertelendi!

Adalet yerini ne zaman bulacak? 2018 yılında öldürülen 8 yaşındaki kız çocuğunun davası yine ertelendi!
2018 yılında öldürülen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın katil zanlısı Uğur Koçyiğit'in yargılandığı duruşmada, zanlının avukatı korona virüs nedeniyle karantinada olmasından dolayı mahkemeye mazeret bildirdi. Mazereti kabul eden mahkeme davayı 6 Kasım’a erteledi. Mahkeme ayrıca katil zanlısı Uğur Koçyiğit’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

2018 yılında öldürülen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın katil zanlısı Uğur Koçyiğit'in yargılandığı duruşmada, zanlının avukatı korona virüsden dolayı karantinada olmasından dolayı mahkemeye mazeret bildirdi. Mazereti kabul eden mahkeme davayı 6 Kasım’a erteledi. Mahkeme ayrıca katil zanlısı Uğur Koçyiğit’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbeyli Mahallesi’nde 22 Haziran 2018’de kaybolan ve 29 Haziran’da bir elektrik direğinin altında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın katil zanlısı Uğur Koçyiğit’in yargılandığı dava ertelendi. Ankara Sıhhiye Adliyesi 22. Ağır Ceza Duruşma Salonu’nda görülen davada zanlı Uğur Koçyiğit duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Aynı davada sanık olan Uğur Koçyiğit’in annesi ise Huriye Koçyiğit ise tutuksuz yargılanmaya devam edecek. 

Savcılık, sanık Uğur Koçyiğit’in 'çocuğu kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından ise 22 yıl hapisle cezalandırılması istemiş, sanık anne Huriye Koçyiğit'in ise oğluna bu eylemleri sırasında yardım ettiği gerekçesiyle 27 yıla kadar hapsini istemişti. 

BİR ANNENİN ÇIĞLIĞI 

Eylül Yağlıkara’nın annesi Şerife Yağlıkara mahkeme salonunda “Bir anne olarak içim yanıyor, evladım gelmeyecek ama sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Hepiniz annesiniz babasınız. Beni can evimden vurdular. Her gün ölüyorum. Bunlar en ağır şekilde cezalandırılsın. Başka anneler ağlamasın istemiyorum” diye konuştu. Eylül Yağlıkara’nın babası Halil ibrahim Yağlıkara ise mahkeme salonunda yaptığı konuşmada “sanıkların en müebbet ceza almalarını istiyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Polatlı İlçeside yaşayan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara 22 Haziran 2018 yılında kaybolmuştu. Eylül’ün cansız bedeni kaybolduğu tarihten 7 gün sonra Yüzükbaşı Yolu mevkisinde bir elektrik direğinin altında bulunmuştu. 

İddianameye göre, soruşturma sırasında Eylül Yağlıkara ile son olarak bisiklete binen Eylül’ün kuzeni B.Y, ifadesinde Eylül ile şüpheli Uğur Koçyiğit'in evine çocukları sormak için gittiklerini, onun ise kendisine "Sen git, Eylül burada kalsın" dediğini anlatarak, bunun üzerine kendisinin oradan ayrıldığını belirtti.
B.Y, bir saat sonra Eylül'ü sormak için gittiğinde, bisikletini evin yakınındaki otların arasına saklanmış vaziyette gördüklerini anlattı.

Uğur Koçyiğit'in, şüpheleri üzerine çekmesi nedeniyle gözaltına alınarak tutuklandığı kaydedilen iddianamede, küçük kızı arama çalışmalarının, Koçyiğit'in telefonunun olay günü verdiği sinyal bilgilerine de yer verildi. 

Adli Tıp Kurumunun cesette cinsel saldırı izleri bulduğuna, ayrıca cesedin saklandığı yerde elde edilen sigara izmaritinde Koçyiğit'in DNA profilinin elde edildiği de anlaşılmıştı.