Adaletli MHK çok yönlü orta saha...

1 Ağustos'ta; "Futbolda MHK değişmeli; Trabzonspor'da Sosa kalmamalı" başlığı ile ben diyeyim "temennide", siz söyleyin "öneride" bulunmuştuk.

İsabet kaydetmişiz!

3 gün önce Trabzonspor'da Sosa kalmadı, Fenerbahçe'ye gitti.

Önceki gün de Zekeriya Alp ekibi ile istifa etti, sıra MHK'nın değişmesine geldi.

Şimdi sıra geldi, TFF'de Merkez Hakem Kurulu'nun "onun, bunun adamı olmadan" oluşturulmasına...

Trabzonspor'da ise orta alanda Sosa'nın iyi oynadığı maçlardaki şekliyle yokluğunu aramayacak biri ile doldurulmasına...

***

TFF'nin elinde halen gözlemci statüsünde görev yapan, bu işe bulaşmamış onlarca eski hakem var.

Bunların için de hakemliği sırasında da düdüğünü doğru öttürmeye çalışmış, gözlemciliğinde de raporları gördüklerini kayıt ederek yazmış has adamlar.

TFF'nin öncelikle geçmişte şaibeli atamalara bulaşmış bulaşmamış hiç fark etmez, MHK da daha önce yer almış tek bir kişiye dahi görev üstlendirmemesi gerekir.

"Yeni bir kadro, yeni ve adaletli bir anlayış" hesabı ve hedefi ile bu ekip oluşturulmalıdır.

"Onun bunun adamı" ya da, "O renkleri seviyor, bunları sevmiyor" yakıştırmasına muhatap olmayacak isimlerle yola çıkılmalıdır.

Atanacak kişinin geçmişine, kulüp aidiyeti üzerinden dengeleme yapılmasına bakılmadan tüm bu işler gerçekleştirilmelidir.

Demek istediğim odur ki, Türkiye'nin genelindeki adalet sistemindeki çökmüşlüğe rağmen, futbolda adaletin MHK eliyle sağlanmasına azami düzeyde çaba sarf edilmelidir.

Bunlar işini kimseyi karıştırmadan TFF başkan ve yönetimin yapması gerekendir.

***

Biz gelelim sonuca katkı yaptığı maçlardaki Sosa göz önünde bulundurularak Trabzonspor'un 10 numara pozisyonunda hissedeceği adamın yokluğunun nasıl doldurulacağına.

Birincisi, Sosa'nın yokluğunda Trabzonspor, her ne olursa olsun, her pozisyonda eski kaptanını arayarak topu onunla buluşturma hastalığını önümüzdeki süreçte bir kenara koymak zorundadır.

Yani; tek adam hastalığından kurtulmalıdır.

Tıpkı Türkiye'nin başına ne geldi ise tek adam hastalığından geldiğini görerek, Sosa'nın işini parça parça da olsa bile yapacak 2-3 adama görev üstlendirilmelidir.

Şuanda eldekilerden "Banko bu işi yapabilir" diyeceğimiz biri var mı?

Yok!

Belki biraz  Guilherme... Belki biraz yeni alınan Norveçli... Ya da yeni alınacak birisi...

Öyle veya böyle, Trabzonspor da bu işi tek başına ya da müştereken yapacak 1-2 futbolcuyu Newton oyun planı üzerine oturtarak çözmeye çalışacaktır.

Bu işi yaparken de, Sorlöth gibi golcünün, Abdulkadir gibi dripling ustasının yeteneklerini de hesaba mutlaka katacaktır.

Demek istediğim o dur ki Trabzonspor bu sezon oyunu tek veya 1-2 değil, çok yönlü olarak sergileyecek şekilde hesap yapmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları