ADAM ADAM

ADAM ADAM

Kişiler vardır kâbus gibi çökerler bir memleketin başına... İflâhını keserler... Etinden sütünden her türlü imkanından faydalanırlar, sıkıp posasını çıkarırlar bir şey de katmaksızın... O kadar bencillerdir ki; protokollerde hep onlar yer alsın isterler.. Kendilerini bir haltmış gibi yutturup her yere aday onlar olurlar... Yüzlerindeki karaya bakmadan bazen Belediye Başkanı, yetmedi vekillik o da yetmedi belediye meclisi, utanmasalar muhtar adayı da olurlar. Bıktırırlar yaka silktirirler alimallah. İşte Sivasspor''un kupa şampiyonluğu ile yıllardır Türkiye''nin her vilayetinde izlenen bu şarlatanlığı bozan bir yiğit başkanları oldu "Yiğido"ların. Mecnun Odyakmaz başkandan bahsediyorum. Tarihlerinde bir kupa finalleri olmayan Sivasspor''u Türkiye kupa şampiyonu yaptığı gibi, yukarıda saydığımız arsızlığa da son veren bir futbol adamı olarak yükseldi gönüllerde. Adam adam... Herkese örnek olmalı.

 

***

Bence iştahını kabartmalı siyasi parti liderlerinin. Hatta devlet büyüklerine bir fikir de vermeli bu bariz ve mütevazı başarı. Şimdi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için Mehmet Büyükekşi''yi önerdiklerini duyuyorum. Bir "PR"  gayreti var iktidarda ve spor kamu oyunda. Eski TİM Başkanı. Tanırım. Mutlaka kıymetli de bir kişiliği vardır, hiç itirazım yok. Fakat ne alaka. TFF ve Sayın Büyükekşi!. Anlaşıldı siz yine "kafanıza göre bir imam" arıyorsunuz. Sizin başınızdan fazla Mecnun Odyakmaz. Zira sizin niyetiniz "adam seçmek değil, futbolun rantını yemek". O nedenle sizi dinlemez diye aday da yapmazsınız bu başarılı kulüp başkanlarını. Ama az kaldı. Elbet gerçeğin kıymetini bilen "hakikat ve liyakatli" bir düzen gelecek Türkiye''ye. İşte o zaman son verilecek "aslanı kediye boğdurtmaya". Bu nedenle yeniden kutluyorum Sivasspor''u, başkanını, hocasını, kadrosunu ve değerli Sivas taraftar ve camiasını. Hayırlı olsun Mecnun Bey kardeşim.

Bu arada Beşiktaş Jimnastik Kulübü''nün icra edilen kongresinde yeniden Başkan seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi''yi, yönetime giren Seyit Ateş ve Engin Baltacı''yı kutluyor başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları